Napustila nas je velika glumica Milena Dravić

Kako prenose svi regionalni mediji , jedna od najboljih i najpoznatijih srpskih glumica Milena Dravić, preminula je u noći sa subote na nedelju u 79. godini života.

Milena Dravić rođena je u Beogradu 5. oktobra 1940., glumom se počela baviti još kao srednjoškolka, a u karijeri koja je trajala gotovo 60 godina snimila je stotinjak filmova i osvojila mnogobrojne filmske nagrade i slobodno se može reći da je bila jedna od najboljih glumica ikada koje je ovaj prostor ili regija dala.

Ono što se svakako najviše ističe u njenoj karijeri je Zlatna palma u Cannesu za ulogu u filmu “Poseban tretman” Gorana Paskaljevića, dvije Zlatne i šest Srebrnih arena na Filmskom festivalu u Puli.

Dobitnica je i nekoliko nagrada za životno djelo.

Najpoznatije uloge ostvarila je u filmovima “Prekobrojna”, “Jutro”, “Kozara”, ” Sutjeska”, “Bitka na Neretvi”, “Ljubavni život Budimira Trajkovića”, “Rad na određeno vreme”, “Moj tata na određeno vreme”, “Sekula se opet ženi”, “Nije lako s muškarcima” i “Zona Zamfirova”.

I mada zadnjih godina i nije toliko se bavila glumom, ipak je ostala miljenica ljudi iz svih država koje su nastale raspadom bivše Jugoslavije

Milena Dravić je bila i supruga srbijanskog glumca Dragana Nikolića kojeg je nadživjela, a koji je preminuo u martu 2016. Njih dvoje su zajedno igrali u više filmova i serija, a najpopularniji kao par su bili dok su vodili zabavnu emisiju koja se zvala ”Obraz uz obraz”.

Balkanski umjetnički, posebno glumački, filmski , pozorišni i televizijski krugovi su izgubili jednoga velikoga umjetnika i profesionalca o čijim će se djelima govoriti još mnogo godina unaprijed.

Nisu još uvijek poznate informacije kada će biti sahrana Milene Dravić i gdje će se obaviti.

Comments are closed.