Namazala je svoje butine sirćetom i otišla na spavanje: Ujutro je na sebi vidjela promjenu kakvu nikada nije očekivala (FOTO)

Mada su naše prodavnice prepune raznih sredstava za čišćenje, ipak sve više se domaćica okreće prirodnim sredstvima za čišćenje

Ovo su neki od načina na koje sve možete da koristite sirće od jabuke.

1. CVIJEĆE ĆE DUŽE BITI SVJEŽE

Treba samo da pomješate dvije kašike sirćeta, tri kašike šežera i jednu litru vode. Zatim u sve to stavite cvijeće, a uz pomoću ovoga trika cvijeće će vam biti puno svježije.

2. ČIŠĆENJE TEPIHA

Ono šta treba da uradite je da pomiješate jednu kašiku deterdženta za suđe, te jednu kašiku bijelog sirćeta i dvije čaše tople vode. Sa ovom mješavinom se efikasno uklanjaju suhe mrlje, a čak i one teške od vina ili kafe.

3. SPRIJEČITE DA SE STAKLA AUTOMOBILA ZALEDE

Jabukovo sirće možete da koristite zimi za sprječavanje zamrzavanje prozora, a zatim operite prozore sa mješavinom octa i vode u omjeru 3:1.

4. OČISTITE ODVOD

Uz pomoću mješavine soda bikarbone, te sirćeta i vode možete da očistite i najprljaviji odvod.. Prvo stavite pola čaše sode u odvod, a zatim dodajte sirćeta te malo prokuhane vode.. Nakon 20 minuta pustite vodu iz slavine i odvod će vam se pročistiti.

5. ODLIČNO PROTIV BUĐI

Čisto sirće je odlično za riješavanje problema sa buđi. Poprskajte mjesta sa buđi sa sirćetom, a zatim ta mjesta očistite spužvom.

6. UČINKOVITO PROTIV KLICA

Mješavina sirćeta i vode je odlično za uklanjanje klica, a posebno je dobro za mikrovalnu pećnicu.

7. OČISTITE TUŠ GLAVU

Mješavina sirćeta i vode je odlično i začićenja tuš glave od kamenca. Tuš glavu stavite u lonac sa mješavinom sirćeta i vode i kuhajte oko pet minuta, na taj način možete da očistite i svoje slavine.

8. DRŽITE PEĆNICU ČISTOM

Za čišćenje peći može se koristiti otopina vode i octa. To će spriječiti da masnoća ostane na površini peći tokom kuhanja. Isto možete učiniti i sa mikrovalnom.

9. RIJEŠITE SE CELULITA

I na kraju nešto i za žene. Pomiješajte tri dijela jabučnog octa sa 1 dijelom ulja vitamina E. Tu smjesu umasirajte u kožu dva puta dnevno. To će vam pomoći da se riješite celulita što će olakšati život mnogim ženama..

Comments are closed.