Muž i ja smo tri godine pokušavali da dobijemo dijete: Umjesto mene zatrudnjela je moja sestra, a ono što mi je ona rekla stvorilo mi je bol koja će me pratiti cijeli život

Ovi supružnici su još dok su bili u svojim tridesetim godinama pokušavali da dobiju dijete , ali im to nije polazilo za rukom. I onda se jednoga dana ovoj ženi povjerila njena sestra rekavši da je trudna, a tada nije imala ni dečka.

Žena je sve ispričala svome mužu, ali joj je sve na samome početku bilo sumnjivo, pa je potajice provjerila muževljev mobitel i saznala da je otac sestrinog djeteta u stvari njen muž. Ženi se srušio cijeli njen svijet i nije nikako bila sigurna da će uspjeti zavoljeti svoga nećaka, a svoje sumnje i cijelu priču je podijelila i sa novinarima.

Pa je tako ova žena počela svoju priču rekavši da ona i njen suprug godinama pokušavaju da dobiju dijete i da će on i postati tata, napokon, ali sa njenom sestrom. Priznala je da je primjetila kod svoga muža neke promjene u ponašanju, da sve češće izlazi, da se kasno vraća i postao je opsjednut svojim izgledom. Pričala je sa svojim prijateljicama i sve  su joj rekle da je velika mogućnost da joj muž ima drugu.

Žena je i sama počela da sumnja , a pomalo je postala i paranoična.

Jednoga dana ju je sestra ,koja je bila solo i nikada nije imala sreće sa muškarcima, pozvala na ručak i na ručku se vidjelo da je pomalo nervozna. Sestra joj je rekla da se već nekoliko jutara ne osjeća dobro, da ima mučnine i da povraća na sami miris neke hrane, da bi žena zaključila da joj je sestra trudna, što joj je sestra i potvrdila i da je to bio seks za jednu noć i da ima namjeru da zadrži dijete jer joj je to možda i zadnja prilika da postane majka.

Žena je poslije razgovora sa sestrom došla kući i sve ispričala mužu koji je bio vidno šokiran, a u tom trenutku su se i ženi počele slagati kockice, pa je dok joj se muž tuširao pogledala njegov mobitel i zaključila da je on otac sestrinog djeteta. Otvoreno je pitala muža koji je odgovorio da nikada nije želio da je povredi i da ništa ne osjeća prema njenoj sestri, da mu se ona nabacivala i da je jednostavno pokleknuo, a onda se pokušao i našaliti sa opaskom da je barem saznao da ne puca ćorke.

Sad je žena u teškoj situaciji. Želi da sačuva svoj brak jer voli svoga muža, a on želi da bude dio života svoga djeteta. Žena nije previše srećna zbog toga, ali i ne može da zabrani djetetu da viđa svoga oca, pa je zbog toga potražila i savjete stručnjaka, koji su potvrdili sve ono što je i ona zaključila s tim da su dodali da je njen muž pokleknuo jer  se osjećao ugrožen kao muškarac jer nije mogao da napravi dijete.

Ženi je posebno teško nastaviti bilo kontakt sa sestrom, ali stručnjaci su mišljenja da ako je spremna da oprosti svome mužu, možda s vremenom uspije da oprosti i svojoj sestri i iskreno zavoli svoga nećaka koji je najmanje kriv za nastalu situaciju.

 

Comments are closed.