Možete slobodno da zaboravite na Njemačku i Švedsku: U ovoj državi se za rad plaća i do 7.000 eura mjesečno (FOTO)

0

Njegovo ime je Alla Nofal i iz svoga doma u Jordanu preselio je u Bahrain kada je imao 24 godine  u potrazi za poslom. Počeo je kao prodavač softvera, da bi za tri godine napredovao do pozicije direktora prodaje. Danas radi kao generalni menadžer globalnih operacija i surađuje sa svim bankama iz područja Bliskog Istoka i Indije.

Alla smatra da za sve ljude koji žele da vrijedno rade, da će u Bahrainu dobiti izuzetnu priliku, koji je naveo da bi ovaj isti posao mogao da radi i iz svoga rodnog Jordana, ali da je iz Bahrana sve mnogo lakše i pristupačnije. Dodao je da je Bahrain mnogo bolje mjesto za život i da ljudi u ovoj zemlji obavljaju posao mnogo profesionalnije.

Oglasi - Advertisement

Bahrain je inače veoma mala zemlja koja je na primjer 200 puta manja od  Floride i ima tek milion i pol stanovnika. U posljednje vrijeme su i u Bahrainom imali manju ekonomsku krizu zbog niske cijene nafte, a bilo je i nekih političkih i etničkih tenzija između pripadnika Sunita i Shia, koji i predstavljaju većinsko stanovništvo u Bahrainu. To je i dovelo do antivladinih protesta 2011. godine, ali je danas sve mnogo mirnije.

Neka najnovija istraživanja pokazuju da je ova zemlja najbolja za strane radnike i da je tek jedno mjesto iza Njemačke.

Ono što krasi ovu zemlju, kada su poslovi u pitanju je visoka plata, te ustanovljena ravnoteža između posla i privatnog života, a najvažnije je velika sigurnost kako za sve radnike koji rade tamo, tako i za sve veći broj turista koji dolaze svake godine u sve većem broju.

U Bahrainu nema poreza na dohodak, a mnogi radnici od strane svojih firmi imaju plaćen boravak, edukacije i prijevoz.

Plate naravno ovise od sektora na kojem se radi, kao i od same pozicije, ali prosječan radnik tamo zarađuje oko 8.000 dolara mjesečno, a to iznosi malo više od 7.000 eura.

Leave A Reply