Momak iz Srbije javno napisao poruku policajcu koji mu je napisao kaznu zbog vožnje: Svi policajci i vozači ovo trebaju pročitati

Svi koji imaju iskustva sa učešćem u saobraćaju znaju da tu postoje jasna pravila kojih se svi učesnici moraju strogo pridržavati, jer ukoliko se ne pridržavaju određenih pravila, veoma brzo može doći do mnogih problema, u vidu saobraćajnih nezgoda, grešaka pri vožnji koje vrlo često mogu dovesti i do velikih posljedica, materijalne štete, povrede ljudi pa čak i same smrti.

Pravila postoje tu sa razlogom, i učesnici u saobraćaju trebaju samo da se pridržavaju istih.

Stoga je nesvakidašnja gesta mladića iz Srbije koji je napisao pismo i javno ga objavio, u kojem pohvaljuje rad saobraćajne policije i govori o grešci koju je napravio u saobraćaju i koja je na pravi način sankcionisana.

Danas govorimo o slučaju koji se dogodio jedne noći u Srbiji, u blizini Mladenovaca, oko 23 sata. Saobraćajni policajac je zaustavio jedno vozilo kojim je upravljao jedan mladić. Sve je počelo uz pristojno dobro veče i traženje dokumenata, vozačke i saobraćajne, da bi ubrzo počela i rasprava oko razloga zašto je ovaj mladić zaustavljen.

Razlog zaustavljanja ovoga vozila kojim je upravljao taj mladić je bio taj da na vozilu nije radilo lijevo svijetlo, dok je mladićeva odbrana bila da je samo pet minuta prije, dok je na benzinskoj sipao gorivo to svjetlo radilo.Sasvim je jasno da se mnogo vozača pokušava izvuči na ovakvu priču, ali za razliku od mnogih, ovaj je mladić zaista bio iskren i stvarno je rekao sve onako kako se zaista dogodilo.

Mladić je tvrdio da uvijek provjerava svjetla, kao i pritisak vazduha u gumama, ali je i priznao i sam da je primjetio poslije dvije ulice, da mu lijevi far nije u redu, da bi se u međuvremenu i totalno ugasio. Htio je da nastavi sa vožnjom, jer nije bio daleko od svoje kuće, ali nije mogao ni da pretpostavi da će ga ubrzo zaustaviti policija.

Policajac mu je na licu mjesta naplatio kaznu u iznosu od 5.000 dinara, a mladić se nije puno bunio. Sjeo je u auto i otišao svojoj kući znajući da je dobio zasluženu kaznu jer je svojom vožnjom sa samo jednim ispravnim svjetlom ugrožavao druge učesnike u saobraćaju.

 

 

Comments are closed.