Mnogi se čude da ona to radi jer to nikako nije posao za ženu: Međutim, Jelena je u tom poslu najbolja na svijetu

Mada na velikoj teritoriji ove planete i nema puno razlike između muškaraca i žena, barem što se poslova tiče, ipak u ovim našim, pomalo konzervativnim krajevima još uvijek se mnogi poslovi dijele na ženski i na muške poslove. Pa tako većina poslova u kući se smatraju ženskim poslovima i mnogim muškarcima je čak i poniženje da usisaju kuću, operu suđe ili obrišu prašinu.

Dok u velikom broju zemalja je ovo sasvim normalno, pa čak se sve više radi i na izjednačivanju plaća muškaraca i žena za isti obavljeni posao, što do sada baš i nije bilo tako, pa su žene uvijek bile dosta manje plaćene za isti posao koji rade i muškarci.

Međutim, priča o Jelene Aćimović je po mnogo čemu drugačija i specifičnija s obzirom na to u kojoj regiji živi. Nju život odveo na sasvim drugu stranu od one koju je za sebe planirala, pa se tako Jelena danas bavi poslom, toliko specifičnim, koji ni u ostatku svijeta nije baš uobičajen za žene.

Jelenina velika želja, kada je završavala osnovnu školu je bila da postane policajka. Htjela je da završi srednju školu pa da poslije nje upiše policijsku akademiju, ali jedan trenutak u životu je promijenio cijeli tok njenih planova. Sve je krenulo u drugom pravcu kada je njen propfesor u srednjoj školi, koji joj je predavao tehničko obrazovanje otkrio njen ogromni talent za varenje. Jelena je bila tako talentovana , tako da ju je njen profesor prijavio za svjetsko prvenstvo u varenju koje se održavalo u Kini. I tako se Jelena, koja nije imala ni dana radnog iskustva, našla na svjetskom prvenstvu u Kini.

Jelena ne samo da je otišla na svjetsko prvenstvo nego je sa svojim timom osvojila treće mjesto. Nakon toga su za Jelenu došle mnoge poslovne ponude iz Rusije, Afrike, kao i iz mnogih europskih zemalja. Ali i pored svih ponuda, njen je san bio da radi u Kolubari, u svojoj Srbiji i taj joj se san ispunio.

 

 

 

Comments are closed.