Mislili ste da je zima gotova: Kada vidite šta nas čeka u ostatku marta, vjerujemo da vam neće biti baš drago (FOTO)

Ovih je dana u cijeloj regiji vrijeme takvo da je na većini teritoriju umjereno oblačno, sa sunčanim intervalima, a dok ju u kotlinama i uz rijeke bilo niskih oblaka. Temperature su se u cijeloj regiji kretale od jutarnjih – 3 stepena celzijusa, pa sve do maksimalnih 20 stepeni celzijusa u nekim dijelovima regije

U narednom periodu će se oblačnost povećavati, mada temperature neće tako drastično opadat, barem u nekoliko sljedećih dana, ali u nekim predjelima moguće je u jutarnjim satima očekivati i temperature ispod nule

Do kraja sedmice će vrijeme biti upravo ovako, oblačno, ali stabilno vrijeme, a do polovine marta se očekuje nestabilno vrijeme sa mnogo padavina, tj sa kišom, dok meteorolozi za sam kraj marta najavljuju još neugode, tj. zahlađenje i periode u kojima možemo očekivati i snježne padavine koje mogu potrajati i u jednome dijelu aprila mjeseca, koji će biti skroz nepredvidljiv i nestabilan, kakav april inače zna biti.

Zbog mogućnosti obilnih padavina, treba biti na oprezu od mogućih poplava, ali i pojavljivanja novih klizišta na putevima.

Stoga, ako ste već počeli da spremate i sklanjate zimsku odjeću ili obuću i ako ste pomislili da lagano se oslobađate zimske opreme na svojim automobilima, bilo bi dobro za vas da još neko vrijeme sačekate sa tim poslovima, jer nam zima izgleda još nije rekla sve i ima još neka, izgleda neprijatna iznenađenja za nas.

Prognoze su da bi od druge polovine aprila već trebalo da krene pravo proljećno vrijeme, a da će maj biti pravi proljetni, stabilan i idealan za izleta i posjete prirodi.

 

 

Comments are closed.