Miloradu Dodiku bilo veoma neugodno kada mu je novinarka postavila neka pitanja, da se sav zajapurio u licu: ”Pa niste me baš morali ovo pitati” (VIDEO)

Predsjednik Republike Srpske i novi član predsjedništva BiH iz reda srpskog naroda Milorad Dodik je navikao da mu svi idu niz dlaku, da mu niko ne proturječi, od njegovih savjetnika, suradnika iz partije pa do režimskih medija. Jednostavno je navikao da mu svi i svako ugađaju, pa tako voli i kod razgovora sa novinarima da ga se malo pripazi i da ga se ne pita svašta, posebno ne neugodna pitanja.

Ali ipak, tu i tamo i Dodik naleti na novinare koji rade svoj posao kako treba i koji postavljaju prava pitanja, a ne naručena.

Tako je i novinarka RTS-a Olivera Jovićević koja je poznata po tome da nema dlake ne jeziku u da nema tog pitanja kojeg ona ne smije da postavi sugovorniku dovela i Milorada Dodika u nezgodnu situaciju kada mi je postavila neugodno pitanje koje on ni u kom slučaju nije očekivao.

Olivera je u jednome trenutku upitala Dodika kako ima namjeru da uđe u određenu koaliciju sa SDA, kada ih je zadnjih četiri godine stalno prozivao i nazivao svakakvim imenima svoje političke protivnike.

Bilo je vidljivo, po promjeni lica, da se Dodik osjeća neugodno i da se našao u neobranom grožđu, pa je odgovorio voditeljki da ga baš i nije morala to pitati i da su je trebali malo bolje uputiti u tu tematiku. Međutim, Olivera se nije zaustavila samo na tom pitanju nego je predsjedniku Dodiku postavila još par veoma škakljivih pitanja

Gostovanje Dodika u emisiji Upitnik, koju vodi Olivera Jovićević možete da vidite na ovome videu.

O Dodiku je progovorio i predsjednik SDP-a Draško Aćimović koji smatra da je neopravdan strah od Dodika u Predsjedništvu BiH , pa je još i dodao:

”Ne bih rekao da je on protiv BiH. On se protivi nekim stvarima koje prave ovu državu nefunkcionalnom. Očekujem da će predsjednik Dodik primorati saradnike na dogovor sa svojom veoma odgovornom pozicijom. Stalno smo do sad taj sukob imali između raznih nivoa vlasti, zbog čega se ništa nije moglo dogovoriti”, rekao je Aćimović.

Comments are closed.