Milanova ispovijest koja je već na stotinu puta podijeljena na društvenim mrežama je dokaz da crna magija postoji: Na groblju je vračala nad svadbenom tortom i niko od svatova nije mogao da vjeruje da je baš ona to uradila (FOTO)

Poznato je da se u mnogim kulturama, a nekako je to i u ovim našim krajevima, dosta vjeruje u crnu magiju i u nadnaravno, pa da je to tako dokaz je i ova priča koju dijelimo sa vama.

Muškarac po imenu Milan, koji je godinama radio kao konobar po kafanama je mislio da je na tom poslu vidio sve što se može vidjeti i da ga više ništa u životu ne može iznenaditi, začuditi i izbaciti iz cipela. Međutim, shvatio je da to baš i nije tako.

Naime, u kafani u kojoj je on radio, prije nekog vremena se održavala jedna svadba, koja na prvi pogled nije djelovala ništa posebno i bila je kao stotine svadbi koje  je Milan vidio do tada.

U jednome trenutku svadbe, dok su se mladenci zabavljali sa svojim gostima, Milanu je prišao njegov kolega konobar i rekao mu da neki grobar želi da vidi domaćina veselja, i da je riječ o hitnoj situaciji..

Milan nije htio da kvari veselje mladenaca, pa je pozvao oca mladoženje da on vidi u čemu je stvar.

Napolju, ispred kafane je stajao jedan zaista sitan čovjek koji je izgledao pomalo i bijedno, jer je na sebi imao izderanu i trošnu odjeću. Nekoliko se puta izvinuo ocu mladoženje, ali kada je na kraju objasnio mladoženjinom ocu o čemu se radi, na licu oca se vidjelo sve veće i veće zaprepaštenje.

Naime, grobar je ocu mladoženje rekao kako je na groblju vidio jednu mladu i lijepu ženu, dotjeranu, koja je na groblje došla sa tortom, a koju je zatim donijela na slavlje, tj. na svadbu njegovoga sina.

Grobar je rekao kako je prvo pomislio da je žena u nekoj žalosti i da je došla na groblje jer je neka godišnjica nekoj osobi koja je njoj draga, ali onda ju je čuo kako nad tortom mrmlja neke riječi. Kada je žena završila sa mrmljanjem i kada je ustala i otišla sa groblja, ali i ponijela tortu sa sobom, grobaru je odmah bilo jasno o čemu se radi i znao je da mora nekoga da upozori u vezi toga.

Grobar ju je nekako uspio pratiti sve do kafane u kojoj je bila svadba, a kada je opisao kako ta mlada i lijepa žena izgleda, otac od mladoženje je shvatio da se radi o kumi i kumu, te je odmah uletio u kafanu i oboje ih naglavačke izbacio iz kafane, a torta je odmah bačena u smeće i prije nego li je došla na red da se sjeće i konzumira.

Kada se otac mladoženje vratio da se zahvali grobaru, on je već bio nestao, i više niko nikada nije vidio tog čovjeka.

Ova se priča već nekoliko sedmica dijeli putem društvenih mreža i već je imala na stotine dijelenja, pa stoga je to pravi dokaz da naši ljudi mnogo vjeruju u crnu magiju, vračanje i nadnaravno.

 

 

 

Comments are closed.