Melania zgrozila Afriku modnim dodatkom: “Ko vam je rekao da to nosite?” (VIDEO/FOTO)

epa07070941 United States First Lady Melania Trump (L) pets a baby elephant, accompanied by CEO Angela Sheldrick (C) and Kenya's first lady Margaret Kenyatta (R) at the David Sheldrick Wildlife Trust elephant orphanage in Nairobi, Kenya, 05 September 2018. This is the first major solo international trip to Africa for the US First Lady where she is promoting child welfare and education. Melania Trump's trip to Africa will include Ghana, Malawi, Kenya and Egypt. EPA/BEN CURTIS / POOL

Opšte je poznato da prva dama Amerike Melania Trump, gdje god da se pojavi postaje centar pažnje, pa je tako i ovih dana u sklopu svoje afričke turneje otišla na jedan malo kraći safari u Keniju gdje je bočicom hranila maloga slonića.

Iako je za vrijeme svoje posjete Keniji bivša manekenka bila vidno raspoložena i opuštena, njeno je pojavljivanje izazvao svojevrsni skandal u cijeloj Africi.

Oglasi - Advertisement

I sve je to bilo zbog šešira koji je izabrala za svoju odjevnu kombinaciju, a koji po velikom dijelu Afrike simbolizira kolonijalističku vlast. Takve šešire su u 19. vijeku nosili istraživači i kraljevski činovnici, a zatim i mnogi vojni predstavnici, zbog čega se taj šešir smatra simbolom ugnjetavanja.

Pa je tako Pauleen Mwalo iz Najrobija na Twitter nalogu Melanie Trup napisala

.”Šešir koji ste nosili koristili su kolonijalisti tijekom mračnih dana, a nama u Africi nije ga ugodno vidjeti. Tko vam je to savjetovao?”

Mnogi su mišljenja da je Melania izabrala ovaj šešir inspirirana ulogom Meryl Streep u filmu ”Moja Afrika”  nastalog prema knjizi Karen Blixen, danske barunice i kolonistice u Keniji.

Melania je uz šešir nosila bež jahaće hlače, bijelu košulju i smeđe čizme, a cijeo vrijeme svoje posjete je non- stop fotografisala nosoroge, nilske konje, žirafe, zebre. U jednom je trenutku stala na mjestu gdje je spaljeno čak 105 tona bjelokosti kako bi svojom pojavom  demotivirala trgovce bjelokosti.

Kenija je, kao što je to mnogima poznato domovina oca bivšeg američkog predsjednika Baraka Obame, i svakako je jedna od zemalja Afrike koja je najviše naklonjena Americi, a neka su istraživanja pokazala dačak 70 % Kenijaca ima pozitivno mišljenje o Americi, a da čak 56% njih vjeruje Donaldu Trumpu.

Comments are closed.