Marina Tucaković otvoreno progovorila o svojoj borbi i kretanju u kolicima: Zatim svima otkrila bez čega nikako ne može (FOTO)

Marina Tucaković je, barem što se estrade tiče , najveći tekstopisac ikada, sa ovih naših balkanskih prostora. Ne zna se , i slabo da će se ikada saznati broj hitova koje je napisala Marina za razne izvođače sa estrade.

Zadnjih godinu dana Marina se našla u veoma nezavidnoj situaciji kada joj je dijagnosticirana veoma teška bolest, ali izgleda da je iscrpljujuće liječenje koje je Marina imala u Njemačkoj  donijelo dobre rezultate, pa mediji prenose da je Marina pobijedila opaku bolest i da se uveliko već nalazi u fazi oporavka., koju podnosi lakše jer se pomalo već vratila svome poslu, tj. pisanju tekstova za pjesme.

Pa je u jednom kratkom obraćanju medijima Marina izjavila:

‘Sada nemam terapiju, samo idem na kontrole i svaki dan pijem jedan lijek. Trebalo bi i da ponovim tu imuno vakcinu u novembru, to je vakcina koja se daje u Njemačkoj. Na put nikako neću moći sama, pa će sa mnom ići suprug Futa ili sin Laća. Ma svaka njima čast što su izdržali sa mnom i što su stalno uz mene. Svima nam je bilo mnogo teško” 

Onda je još i dodala da se osjeća mnogo bolje i da se lakše i kreće, doduše još uvijek pomoću kolica i da upotrebljava kisik kada god je umor stigne, jer joj je tako i doktor preporučio, a i ne može joj škoditi. Priznala je Marina i da je promijenila neke svoje životne navike, mada cigare još uvijek nije uspjela da izbaci iz svoga života i čim se osjeća malo bolje posegne za cigarom. Pokušala je sa elektronskim cigaretama, ali joj one jednostavno ne odgovaraju.

Sve u svemu, kod Marine Tucaković sada sve ide na bolje i nadati se da će tako i ostati i da ćemo još mnogo godina slušati pjesme za koje je tekstove napisala Marina.

 

Comments are closed.