Manekenka u reklami skinula hidžab, bijesni Muslimani je gadno izvrijeđali

U posljednje vrijeme je sve očiglednija rasna, nacionalna i religijska netrpeljivost među ljudima širom planete, i ta problematika postaje sve gora i gora, tako da su i problemi u vezi toga sve veći. Tolerancije među ljudima su sve manje, razumijevanje različitog i drugačijeg su na veoma niskim granama, pa stoga nije ni čudo da se na svaku i najmanju sitnicu gleda kroz kroz lupu i traži se razlog da bi se nekoga optužilo za vjersku, rasnu ili nacionalnu diskriminaciju.

O takvome nečemu govori i ova priča .

Oglasi - Advertisement

Reklama u kojoj je supermodel Bar Rafaeli sa sebe skinula hidžab uz poruku” Sloboda je osnovna” razljutila je mnoge vjernike.

Manekenka je ovu reklamu podijelila i na svome Instagram profilu, ali nakon mnogih burnih reakcija izbrisala je tu objavu.

U ovoj kontroverznoj reklami koju možete pogledati i u videu koji dijelimo sa vama Bar skida hidžab sa sebe i pleše , dok se u pozadini čuje muzika i riječi ”Sloboda je sve, napokon skidam lance koji mi ne dopuštaju biti slobodna.”

I mada je Bar skinula ovaj video sa svoga profila, ipak to nije spriječilo mnoge ljude da ispod nekih njenih drugih objava je nazivaju rasistkinjom, pa su je mnogi čak i otvoreno vrijeđali, a neke od tih uvreda su izgledale baš ovako

“Ti si odvratno ljudsko biće, trebaš se sramiti zbog toga što si učinila”, “Ti si rasistkinja koja pokušava ignorirati činjenice. Užasna si osoba i nisi nikakav predstavnik slobode”, “Aha, ti si ona idiotkinja koja smatra da je skidanje hidžaba za svakog sloboda”, “Neke žene misle da je pravo na nošenje hidžaba za njih sloboda, tko si ti da im govoriš da ga moraju skinuti da bi bile slobodne?”, “Užasno je vidjeti da je netko tako otvoreno rasist i očekuje da je to u redu. Prava sloboda nije skidanje hidžaba, već mogućnost da ga žena nosi i da je se ne napada zbog toga”, pisali su joj u komentarima, a bilo je i onih koji su pozivali na otvoreno nasilje nad supermodelom.

Ako se sloboda ogleda u tome da možeš izraziti svoje mišljenje, onda samo na osnovu ovoga slučaja možemo zaključiti da je u svijetu sasvim malo slobode..

Comments are closed.