Malo ko zna koje je pravo ime pjevačice Jane Todorović: A kada saznate čime se bavila prije nego li je postala pjevačica iznenadit ćete se (FOTO)

Folk pjevačica Jana Todorović spada u red najpopularnijih pjevačica sa ovih prostora, a ona je posebno ponosna na činjenicu da je među najtraženijim izvođačima kada je dijaspora u pitanju. Za Janu se zna da spada u red i najplaćenijih pjevačica jer dosta nastupa po privatnim klubovima, a ni privatne zabave joj nisu strane.

Osim toga, ono po čemu je karakteristična je da ona spada među one pjevačice koje imaju najveće poprsje, a ono na šta je Jana posebno ponosna da za to nije morala da uredi niti jednu estetsku opreaciju već da joj je sve to dala majka priroda.

Međutim, malo ko od njenih fanova zna koje je pravo Janino ime. Ona je naime rođena kao Dragana Stanojević i rođena je na Kosovu i Metohiji u mjestu Babin most i to 1974. godine. U Prištini je išla u srednju muzičku školu,Stevan Mokranjac, a ono što je zanimljivo je da je tu čak jedno vrijeme i predavala muzičko.

Ipak ljubav i želja da se bavi pjevanjem je bila jača, pa je posao prosvjetnog radnika zamijenila sa poslom pjevačice i estradne zvijezde. U devedesetim godina prošlog vijeka je upoznala i svoga supruga Ivana, pa su tada njih dvoje zajedno počeli da žive u Minhenu. Danas oboje najviše žive na relaciji Beograd- Minhen, a Jana je 2006 godina postala i majka, tako što je u Las Vegasu rodila djevojčicu kojij je dala ime Kristina Džulijen Todorović

 

Jana je u nekim razgovorima sa novinarima izjavljivala kako novac koji zaradi najviše voli da koristi na razna putovanja, kao i da joj novac nije najvažnija stavka u životu

 

 

Comments are closed.