Malo ko zna da je Lepa Brena, prije nego li je pokorila regiju u Beogradu radila ovaj posao: Slična iskustva imaju još neke velike zvijezde (FOTO)

Poznato je da su mnoge svjetske, ali i ove naše regionalne zvijezde radile različite poslove prije nego li su postale popularne i bogate, jer niko nije napravio uspjeh odmah, pa su se mnogi morali snalaziti na počecima svojih karijera i raditi mnoge lijepe i manje lijepe poslove, prije nego li su napravili neki uspjeh u karijeri.

Oglasi - Advertisement

Pa je tako i velika Lepa Brena, ili Fahreta Jahić, prije nego li je svojom pjesmom osvojila cijelu bivšu Jugoslaviju radila kao bejbisiterka u jednoj poznatoj i prilično imućnoj beogradskoj porodici.

Kasnije su mediji saznali, kada je Brena već postala regionalna zvijezda, da je na svojim počecima čuvala popularnu pjevačicu Anu Štajhodar.

I pjevačica Danijela Vranić, koja je jedno vrijeme bila i u vezi sa Acom Lukasom je svojevremeno radila kao dadilja, a čuvala je djecu poznate pjevačice Merime Njegomir, kada je došla iz Valjeva u Beograd.

Danijela je upisala studije u Beogradu, pa je inspirisana nekim američkim načinom života željela je da radi kao bejbisiterka, kako bi tokom studija mogla zarađivati i kako ne bi zavisila od novca koji joj šalju roditelji.. Posao joj je dao suprug Merime Njegomir, koji je poslije intervjua shvatio situaciju sadašnje pjevačice, pa joj je i ponudio posao čuvanja djece.

Danijela je tada čuvala četvoro djece para Njegomir, ali s obzirom da je bila mlada i neiskusna, nije dugo potrajala na tome poslu, jer je četvero djece ipak bilo malo previše za nju u tim godinama.

Glumica Mina Lazarević je svoje prve džeparce počela zarađivati tako što je drugima držala časove solfeđa, klavira. Prve ozbiljne časove je počela davati sa 14 godina, i to starijim djevojkama koje su se spremale za akademiju, a koje su poslije rada sa njom vrlo lako polagale prijemni, kao i neke ispite.

 

 

 

Comments are closed.