Malo ko to zna, ali ova slavna pjevačica iz Srbije je sestra popularnog Bore Đorđevića (FOTO)

Iako je više od 40 godina na estradi i iako smo mislili da znamo baš sve o njemu, ipak, sigurni smo da je mnogima nepoznata činjenica da Bora Đorđević ima i sestru koja je također veoma poznata pjevačica.

Njih dvoje su u stvari prvi rođaci, ali se u Srbiji vodi kao brat i sestra , barem je tako u tradicionalnim porodicama Srbije.

Borina sestra je poznata pjevačica Bilja Krstić, sa kojom je Bora, prije dosta vremena čak i surađivao

Bilja Krstić je rođena u Nišu, 1955. godine, a u Beogradu je završila Fakultet glazbenih umjetnosti.

Što se muzičke karijere tiče. Na samim počecima je bila dio bendova Suncokreti i Rani Mraz, u kojima je surađivala sa dva velika muzičara Đorđetom Balaševićem i svojim rođakom Borom Đorđevićem. Da bi se nakon nekoliko godina suradnje sa tim bendovima okrenula solo karijeri.

Pronašla je sebe u izvođenju etno muzike i pjesama, a najviše voli motive muzike koji su vezani za Kosovo, južnu Srbiju, Timočku Krajinu, Makedoniju, Rumuniju, Bugarsku i Mađarsku.

Sa svojom muzikom i izvedbom iste imala je i značajnu partituru u filmu Zona Zamfirova koji i dan- danas spada među najgledanije filmove u istoriji srpske kinematografije.

Iza sebe Bilja Krstić ima nekoliko albuma etno muzike koji su svi do jednog napravili velike uspjehe, pa se za njene koncerte, posebno za one u Sava centru uvijek traži karta više i uvijek je interesovanje takvo da se mora održati po nekoliko koncerata za redom.

Priča se da Bilja trenutno radi na novome materijalu i vjerujemo da mnogi jedva čekaju da čuju šta nam je to novoga spremila.

 

 

 

 

 

Comments are closed.