Maknuo cigle iz zida, a iza njih ga je dočekao prizor koji bi mnoge natjerao na bijeg (FOTO)

Nikome vjerojatno ne bi bilo niti malo svejedno kada bi čuo neko tajanstveno zujanje koje dolazi iz zidova njegove kuće ili stana, a upravo se tako nešto desilo vlasnicima ove kuće. Srećom, oboje su se odmah odlučili da se obrate pravim stručnjacima iz kompanije ili organizacije The Bartlett Bee Whisperer koji se bavi spašavanjem i premještanjem pčela u Tenesiju, Arkansasu i Misisipiju.

Oglasi - Advertisement

U ovome slučaju stručnjaci su zatekli pčele koje su se uspjele na neki način uvući u zid i u njemu napraviti ogromno gnijezdo, koje je iznenadilo čak i same profesionalce svojom veličinom, pa su cijeli proces pronalaska i spašavanja pčela fotografisali radi dokumentacije, a ujedno su sve to i objavili na Facebooku.

Njihovu je objavu u samo nekoliko dana lajkalo preko 50 hiljada ljudi, a podijeljena je više od 70 hiljada puta. Mogi su se zapitali kako je ovakvo nešto uopšte moguće, pa su ih zainteresirala i neka ranija iskustva ovih stručnjaka. A odgovor od njih je bio sljedeći:

“Svako toliko dobijem poziv od kojeg mi se zgrči želudac. Nekad se pčele nalaze na velikoj visini, a nekad se radi o ciglama. Uvijek se trudim minimalno ometati pčele kad ih selim iz neke zgrade, a osobito ne volim uklanjati cigle. Što ako se sve sruši? Hoće li saće biti oštećeno jednom kad maknem cigle? Koliko god sam se pribojavao, bilo je predivno vidjeti ovu košnicu, a vlasnik je bio više nego sretan kad sam ih uklonio“, opisao je stručnjak.

“Saće, srećom nisu bile pričvršćene za cigle, a ovo je jedan od najvećih komada saća koje sam vidio u životu. Na dnu sam pronašao čak 13 matica”, naveo je jedan od stručnjaka, još jednom rekavši da je ovako nešto možda i jedinstveno u svijetu, jer nije čuo da se igdje pojavilo ovoliko saće u zidu jedne građevine.

Comments are closed.