Majka na sudu zagrlila ubicu svoje kćerke: Duboko će vas pogoditi razlog zbog kojeg je to učinila

Da neki postupci ljudi, dobri i puni srca i duše znaju da nas ukopaju u mjestu, dosta često izazovu neki sram u nama je veoma često, i na svu sreću je da takvih ljudi i ima.

Adi Guzman de Hesuz je majka koja je izgubila svoju kćer koja je bila stara samo 13. godina i koju je u školskom autobusu , pištoljem upucao njen prijatelj Džordin Hau. Džordin je ponio u školu pištolj svoga očuha da bi se pohvalio pred prijateljima. Na nagovor prijatelja htio je da opali jedan metak u pod autobusa, ali pištolj nije reagovao. Misleći da je pištolj prazan, uperio ga je u glavu Lureds i ponovo pritisnuo obarač. Ovoga puta je pištolj opalio i ubio Lurdes na licu mjesta

Oglasi - Advertisement

Na suđenju Džordinu Lurdesova majka je zahtijevala da sud dosudi najtežu kaznu za mladića, tako da čitav život provede u zatvoru, ali nakon nekog vremena je počela da mijenja svoju priču.

Adi je, kao majka, shvatila da je Džordin ipak samo dijete, koje je napravilo najveću grešku u životu, ali i da je ipak cijeli život ispred njega u kojem ima šanse da napravi i dobre stvari. Zato je napravila nešto što bi malo koja osoba na svijetu uradila. Na suđenju je prišla Džordinu, zagrlila ga, a sudiji je izjavila da ona pristaje da se Džordinu dodijeli najmanja moguća kazna, i da se ona slaže sa time.

Donesena je presuda i odlučeno je da Džordin, nakon godine dana kazne ima obavezu da ide po školama Floride i da ukazuje mladima na opasnosti nošenja oružja i da na svome ličnom primjeru pokaže mladima, kako jedna nesmotrena glupost može da čitav život okrene naopačke

Fascinantnost ove majke i priča o njoj je obišla cijeli svijet, a njen oproštaj ubici svoje kćerke, može u neku ruku da dotakne i živote svih nas.
.

 

Comments are closed.