Majka je morala donijeti svoju bebu na radno mjesto: Šefica ju je krišom fotografisala i sve objavila na društvenim mrežama uz status koji je izazvao reakcije koje niko nije očekivao (FOTO)

0

Samo majke mogu znati kako je divan osjećaj brinuti za svoje dijete, ali također znaju koliko briga i problema imaju oko toga i da biti majka nije niti malo lako, posebno ako ste majka koja ima i svoj posao koji mora redovno da obavlja, jer dijete odnosi mnogo energije tako da se često i nema snage za posao za koji su plaćene.

Žena imenom Melody Blackwell je baš uživala u jednom takvom trenutku sa svojom bebom na grudima, na svome radnom mjestu kada ju je šefica zatekla i na brzinu napravila fotografiju koju je kasnije podijelila na društvenim mrežama.

Oglasi - Advertisement

Melody je odmah nakon poroda bila zaista sretna jer je dobila dozvolu od svojih poslodavaca da svoj dio posla može da obavlja od kuće, međutim znala je da to neće potrajati i da će kad- tad morati da krene na posao, pa je uzbuđenje kod nje bilo još i veće kada joj je šefica dozvolila da svoju bebu povede sa sobom na posao, a njeno se raspoloženje naglo promijenilo kada je njena šefica objavila ovu fotografiju na društvenim mrežama sa određenim komentarom.

Šefica je uslikala Melody tokom radnoga vremena sa svojom bebom u naručju i napisala da je majčinstvo jedna od najdivnijih stvari na svijetu, pa je poželjela da jedan takav divan moment podijeli i sa ostatkom svijeta. Međutim, ono što nije znala da će fotografija dobiti veliku pozornost i da će biti razlog za pokretanje jedne cijele akcije.

Sve više se ljudi počelo interesirati za ovu fotografiju i krenula je i rasprava pa i cijela inicijativa o bebama na radnome mjestu, koju je upravo pokrenula Melody.

Njoj je jasno da nije svako radno mjesto adekvatno da u njemu bude i malo dijete, ali ona smatra da pojedini poslodavci, na pojedinim radnim mjestima trebaju biti fleksibilniji prema mladim majkama, a posebno prema samohranim majkama.

Inicijativom smatraju da bi se na ovaj način uveliko pomoglo mladim, a i samohranim majkama da na ovaj način uštede nešto novca koje bi potrošili na dadilje ili na vrtiće i jaslice, te da svi poslodavci, ovisno o radnom mjestu i poslu koji se obavlja omoguće svojim radnicama, koje su ujedno i majke da mogu dolaziti sa svojim bebama na posao.

Melody je očiti dokaz da briga za dijete i učinkoviti rad jesu mogući i da je to itekako izvodljiva kombinacija.

 

Leave A Reply