Ljekari su ubjeđeni da aluminijska folija liječi mnoge bolesti: Od reume, išijasa, bolova u zglobovima, pa preko prehlade i gripe, a evo i kako (FOTO/RECEPTI)

Mnogi alternativni doktori su uvjereni i sa sigurnošću tvrde da aluminijska folija dosta često može biti izvrsna zamjena za neke veoma skupa, a često i štetne lijekove.

Mnogi kineski i ruski liječnici već godinama koriste foliju u raznim alternativnim liječenjima, a prema nekim iskustvima tih liječnika sa aluminijskom folijom se dosta efikasno mogu eliminirati sljedeće bolesti:

Prije svega folija je dobra za bolove kičme, ruku, koljena, vrata, te stopala i zglobova. Zatim je efikasna u smanjenju bolova u mišićima, a također je dobra i za smanjivanje nekih upalnih procesa. Također se koristi i kod postoperativnih ožiljaka, te kod opekotina

Ruski naučnik A.V. Skvorcov ovako opisuje njenu čudesnu moć a mi vam prenosimo cijeli citat:

“Kod iscjeljenja, često se koriste posebna energostruktuirajuća sredstva, kao što su proizvodi od aluminijske folije. U ljudskom organizmu postoje posebne matične stanice, koje se neprestano prožimaju s matičnim poljem Zemlje.
Iz različitih razloga, ovo polje se deformira, uslijed čega se narušava i energetska prehrana matičnih stanica. Površina folije odražava matično polje Zemlje i kao ogromno fokusirajuće povećalo, pojačava ga nekoliko puta, što omogućuje da se povrati poremećena interakcija između stanica i matičnog polja.“

Oblozi protiv bolova u mišićima i zglobovima se primjenjuju na sljedeći način, a to je da aluminijsku foliju položite na bolno mjesto i pričvrstite sa flasterom ili zavojem i tako ostavite da djeluje cijeli dan ili noć, ukoliko idete na spavanje. Folija je učinkovita i kod reume, išijasa, gihta, bolovima u peti. Ukoliko se radi o bolovima lakta ili koljena, ili prstiju, foliju obmotajte totalno oko ekstremiteta i pričvrstite zavojem i ovu terapiju primjenjujte 10-12 dana, nakon čega se pravi pauza do dvije sedmice. Ako se bolovi nastave, nastavljate i terapiju dok bolovi ne nestanu

Tretmanom  sa folijom možete izliječiti i prehladu a tretman ide na način da foliju omotate oko stopala u 5-7 slojeva, a između svakog sloja stavite pamučnu tkaninu ili papir. Ovaj oblog djeluje oko sat vremena, a tada ga skidate i poslije dva sata radite novu oblogu, a sve skupa treba napraviti tri takve obloge za jedan dan, a samo liječenje traje sedam dana.

Svejedno je koju stranu folije koristitite – jednako su djelotvorne i jedna i druga strana.

Comments are closed.