LIDL hitno povlači ovaj proizvod iz daljnje prodaje: Ako ste ga kupili, ni slučajno ga ne koristite već ga vratite u prodavnicu i dobit ćete vaše novce nazad

Samo što se završila priča oko skandala kod otvaranja poslovnica LIDLA u Srbiji, već nova afera trese ovu kompaniju u vezi nekih namirnica koje su bili prinuđeni da povuku iz prodaje, ovaj put u Hrvatskoj, ali i u većini svijeta gdje ova kompanija ima svoje poslovnice.

Riža ”Golden Sun” se povlači iz prodaje zbog pronađenih pesticida u njoj,. Tako je barem objavilo ministarstvo poljoprivrede u Hrvatskoj. Utvrđeno je da je u ovoj riži, po vrećici, 4 X 125 grama, prisustvo pesticida Tricyclazola.

Zemlja porijekla ove riže je Tajland, a distributer dolazi iz Poljske, a na hrvatskom tržištu ga je prodavao LIDL.

Ovaj proizvod nikako nije u skladu sa uredbom (EZ) broj 396/2005 od 23. februara 2005. godine gdje se mjeri maksimalna razina pesticida koja smije biit u ostatcima u hrani ili u hrani za životinje životinjskog i biljnog porijekla.

Predstavnici LIDLA su pozvali sve one koji su eventualno kupili ovu namirnicu, sa svim rečenim podacima i datumima o roku trajanja, da istu vrate tamo gdje su je kupili i da će im se vratiti novac, čak i ako nemaju račun kojim bi dokazali kupnju.

Ujedno su se iz LIDLA izvinuli svim građanima i obećali da se ovako nešto više neće ponoviti, kako bi smanjili rizik od neželjenog trovanja građana i njihovih kupaca. U isto vrijeme se nadaju da se građani neće naljutiti na njih zbog ove greške jer je njihov osnovni cilj da njihovi kupci budu zadovoljni i uslugom i kvalitetom robe. Pa će u vezi svega toga pojačati kontrolu  kvalitete robe koju prodaju i koju dobavljaju od raznih dobavljača.

.

Comments are closed.