Kreće zabrana za rijaliti programe iz Srbije u regiji: A ova je država prva uvela sankcije- Da li je ovo početak kraja za Zadrugu, parove i slične emisije ? (FOTO)

0

Poznato je da su rijaliti programi tipa Zadruga, farma, Parovi, big Brother veoma popularni na ovim prostorima, veoma su gledani a ujedno i donose velike novce, kako televizijskim kućama koji prave i produciraju ove emisije, tako i samim takmičarima koji učestvuju u rijalitijima.

Međutim, izgleda da u regiji dolazi do nekih promjena kada su u pitanju emitovanja ovih emisija, a Crna Gora je prva krenula sa velikim promjenama. U ovoj državi je donesena odluka o ograničavanju emitovanja rijalitija, kako bi se zaštitile malodobne osobe.

Oglasi - Advertisement

Tu odluku je donijela Agencija za elektronske medije (AEM) Crne Gore, a na inicijativu “Media centra”, kako javljaju crnogorski mediji.

Za novinare je dao i izjavu direktor te organizacije, Goran Đurović koji je novinarima rekao kako televizije iz Srbije preko kablovskih operatera već godinama emituju ovakve emisije tokom cijeloga dana, a u tim emisijama se dosta često promovira govor mržnje i nasilje, ali je i dodao da AEM ne bi sam donio ovakvu odluku da nije dobio odobrenje,a li i upute od samih vlasti.

Iz Ministarstva kulture je došlo naređenje da se preduzmu određeni koraci kako bi se smanjio uticaj rijalitija na stanovništvo, a posebno na malodobne osobe, te da se prekine negativna kampanja koju čine srbijanski mediji spram Crne Gore posebno u posljednje vrijeme.

Stoga je donesena odluka da se od sada ovi programi daju po šifrom, tako da bi se izbjegao određeni kontakt malodobnika sa ovom vrstom programa, jer se na ovaj način šite od lošeg uticaja ovih emisija koje mogu pogubno da utiču na njihov fizički, mentalni i moralni razvoj.

 

 

Leave A Reply