Kraljica odlučila i uzburkala cijelu Britaniju: Napušta tron i on će biti njena zamjena, mada su se mnogi nadali da će odluka biti drugačija (FOTO)

Prema tvrdnjama nekih medija, ali i stručnjaka koji prate istoriju i život kraljevske porodice, kao što je na primjer Robert Džonson, kraljica Elizabeta planira da za tri godine ode u penziju i siđe sa trona britanske kraljevske porodice, ali već je sada krenula sa pripremama da princ Čarls zauzme njeno mjesto, tj. za ulogu princa regenta. Prema navodima medija, kraljica ima namjeru da abdicira sa svoga mjesta kada napuni i ako napuni 95 godina starosti.

Oglasi - Advertisement

Tada će kraljica sva svoja ovlaštenja da prepusti i prenese na princa Čarlsa, osim svoje titule, jer će ona i dalje ostati kraljica, dok će Čarls imati ovlaštenja kralja, sa titulom princa regenta.

Kraljica Elizabeta i princ Čarls su već uveliko krenuli sa pripremama i već se neko vrijeme viđaju nasamo i spremaju princa za njegovu novu dužnost koju bi trebao preuzeti za nekih tri godine.

U javnosti baš i nisu pretjerano oduševljeni sa ovom vješću jer sam princ Čarls i nije baš omiljena ličnost iz kraljevske porodice, a njegova nepopularnost je posebno narasla iz doba kada je varao svoju tadašnju suprugu princezu Dianom sa svojom ljubavnicom Camilom koja mu je sada i supruga, a posebno je postao omražen nakon smrti Lady Di, jer su mnogi smatrali da je on jedan od najvećih krivaca za njenu smrt kao i za progone novinara.

Inače, kako kažu stručnjaci za kraljevsku porodicu, obuka princa za mjesto kralja traje tokom cijeloga njegovog života, ali ove zadnje tri godine će kraljica i princ Čarls provesti zajedno u učenju nekih finesa, a kraljica će pokušati da princa poduči i nekim diplomatskim stvarima, i saradnji sa vladom Engleske.

 

Comments are closed.