Konačno otkriveno: Stručnjaci otkrili zašto je kraljičin izgled i u 92. godini i dalje savršen- Sada svako zna njenu tajnu (FOTO)

Kada se priča i piše o britanskoj kraljevskoj porodici, nekako svaka nova informacija o njima i njihovim međusobnim odnosima nas nanovo ostavlja u čudu, jer malo toga ima , da kažemo, normalnog u načinu života koji oni žive, a koji je običnom građanstvu veoma interesantan.

Sigurno da je broj jedan u ovoj porodici kraljica Elizabeta II, koja je po nekim anketama i dalje najomiljenija ličnost iz kraljevske porodice, mada je mlađi članovi porodice svakim danom, barem po popularnosti sustižu.

Ono što je mnogima interesantno i što je mnogima zapalo za oči je da kraljica ima odličan ten čak i u svojoj 92. godini života, a sad se saznalo i kako je to moguće i zašto je to tako

Pa je tako Stujart Majls koji važi za stručnjaka za ljepotu i zdravu ishranu otkrio koja je to tajna kraljičinog dobrog izgleda

Majls je rekao da kraljica ima tako dobar ten jer je cijeli svoj život štitila svoju kožu od sunčevog zračenja, a kada je vani, u posjetima, u inostranstvu, na nekim službenim putovanjima, uvijek na glavi ima šešir ili nosi kišobran koji itekako štite od lošeg djelovanja sunčevih zraka

Majls je još i dodao da je kraljica veoma striktna kada su ova pravila u pitanju i da zbog toga i izbjegava da ide na odmor na neke egzotične destinacije, te zbog toga redovno ljetuje u Škotskoj, gdje je zračenje sunca mnogo manje.

Trebalo bi da je svima poznato da neumjereno sunčanje te izlaganje sunčevim zracima bez ikakve zaštite ubrzava starenje naše kože, ali ipak, i u izbjegavanju Sunca treba imati neke mjere, pa kada  se zaštitimo odgovarajućim sredstvima i poštujemo neka vremenska ograničenja, Sunce koji je izvor vitamina D, može itekako pozitivno da utiče na naš ten, a pošto znamo da kraljica poštuje sva pravila, vjerujemo da se tu i tamo, u granicama dozvoljenog ipak izloži suncu.

 

Comments are closed.