Kim Jong Un je zabranio nošenje farmerki u Sjevernoj Koreji, a bizarni razlog je mnoge ostavio bez riječi (FOTO)

 

Sjeverna Koreja je poznata kao zemlja koja je potpuno zatvorena prema ostatku svijeta, a sve radi politike koju vodi diktator ove zemlje Kim Jong Un. Kim Jong je neko ko odlučuje o svemu u toj zemlji, pa tako postoje u Sjevernoj Koreji neka pravila kojih se građani moraju strogo pridržavati, ma kako ta pravila bila bizarna.

E sada je pored svih pravila koje je osmislio još jedno koje je zapanjilo ostatak svijeta.

Već je odavno poznato da žene u Sjevernoj Koreji smiju da nose samo određene tipove frizura, koje je veliki vođa odredio, a i muškarci se smiju šišati na samo nekoliko načina, dok je duga kosa zakonom zabranjena. Svim stanovnicima je zabranjeno, i to strogo, da slušaju muziku drugih zemalja, a na televiziji postoje samo državni programi.

Upotreba interneta ide samo uz posebnu dozvolu i treba se imati zaista valjan razlog da bi tu dozvolu i dobili. Ako slučajno dolazite u tu zemlju kao turista, prolazite posebnu proceduru i pregled, a fotografisati smijete samo one dijelove države koje je veliki vođa dozvolio da se smiju fotografisati.

U slučaju da neko pobjegne iz zatvora u Sjevernoj Koreji, ostali članovi njegove porodice moraju da odsluže kaznu sa njega. Ljubav prema vođi se mora stalno pokazivati i ona ne smije biti upitna.

Sada je veliki vođa donio još jedno pravilo, a ono se tiče svjetski popularnih farmerki. Vođa je odlučio da niko u Sjevernoj Koreji ne smije da nosi farmerke, ni u javnosti, a ni privatno u svome domu.

Razlog koji je naveo je taj da su farmerke i suviše američke i da nosanje istih on smatra  kao direktno suprostavljanje njemu

Malo previše, čak i za nas koji smo sa Balkana.

 

Comments are closed.