Kao kuma je najboljoj prijateljici, jer nije imala više, u kovertu stavila samo 20 eura: Kada je mladenka počela da čita ko je koliko dao, baš kada je kuma pomislila da će se osramotiti, došlo je do velikog preokreta

0

Kada smo pozvani na svadbu bliskih prijatelja ili članova porodice ili rodbine, i kada smo odlučili da na istu i idemo svako od nas bi volio i želio da se pojavi na toj svadbi u što boljem izdanju i da je u mogućnosti da mladencima donese što bolji poklon ili što bogatiju kovertu.

Međutim, s obzirom na trenutno veoma tešku finansijsku situaciju kod mnogih ljudi, želje i mogućnosti se dosta često ne podudaraju.

Oglasi - Advertisement

Tako nešto se desilo i djevojci iz ove priče, koja je bila kuma na svadbi svoje najbolje prijateljice, ali kako ona u periodu kada se dešavala svadba nije bila zaposlena, izdržavao ih je samo njen muž sa platom od 250 eura, a svadba joj je, u neku ruku, finansijski veoma teško pala.

Ali pošto se radilo o njenoj najboljoj prijateljici nikako nije htjela da je iznevjeri i zbog toga je i pristala da joj bude kuma na vjenčanju.

Baš zbog loših finansijskih razloga nisu imali dovoljno sredstava za neki veliki i lijep poklon pa su odlučili da samo u kovertu stave 20 eura, mada je i to za njih, u tom trenutku bio veliki trošak.

Nadali su se da neće biti prebrojavanja novca i čitanja ko je šta dao od gostiju mladencima, ali upravo se to i desilo.

Mlada je počela da otvara koverte i preko mikrofona je govorila imena i ko je koliko dao. Bile su tu cifre od 100, 200, 500 eura, tako da je kumu i njenoga muža sve više hvatala panika i sve ih je više bilo sram. Nekako je mladenka kuminu kovertu ostavila za sami kraj, ali kada ju je otvorila, i kada je kuma pomislila da će od sramote u zemlju propasti, došlo je do preokreta kojem se kuma nije nikako nadala.

Mlada je na mikrofon rekla kako je od kume dobila 500 eura i srdačno joj zahvalila. I kuma i njen muž su ostali zatečeni i nije im ništa bilo jasno, da bi kasnije mladenka prišla kumi i objasnila joj kako ona zna za njihovu tešku situaciju i da zna da je dala najbolje što ima i da joj ona ne zamjera niti sekunde, te da je slagala pred gostima koliko joj je kuma dala jer nije željela da se njena najbolja priajteljica osjeća neprijatno, a zatim je mladenka vratila kumi njenu kovertu.

Kada se kuma vratila kući i kada je otvorila kovertu, zatekla je u njoj svojih 20 eura pored kojih je još bila novčanica od 500 eura.

 

 

 

Leave A Reply