Kao kuma je najboljoj prijateljici, jer nije imala više, u kovertu stavila samo 20 eura: Kada je mladenka počela da čita ko je koliko dao, baš kada je kuma pomislila da će se osramotiti, došlo je do velikog preokreta

Kada smo pozvani na svadbu bliskih prijatelja ili članova porodice ili rodbine, i kada smo odlučili da na istu i idemo svako od nas bi volio i želio da se pojavi na toj svadbi u što boljem izdanju i da je u mogućnosti da mladencima donese što bolji poklon ili što bogatiju kovertu.

Međutim, s obzirom na trenutno veoma tešku finansijsku situaciju kod mnogih ljudi, želje i mogućnosti se dosta često ne podudaraju.

Oglasi - Advertisement

Tako nešto se desilo i djevojci iz ove priče, koja je bila kuma na svadbi svoje najbolje prijateljice, ali kako ona u periodu kada se dešavala svadba nije bila zaposlena, izdržavao ih je samo njen muž sa platom od 250 eura, a svadba joj je, u neku ruku, finansijski veoma teško pala.

Ali pošto se radilo o njenoj najboljoj prijateljici nikako nije htjela da je iznevjeri i zbog toga je i pristala da joj bude kuma na vjenčanju.

Baš zbog loših finansijskih razloga nisu imali dovoljno sredstava za neki veliki i lijep poklon pa su odlučili da samo u kovertu stave 20 eura, mada je i to za njih, u tom trenutku bio veliki trošak.

Nadali su se da neće biti prebrojavanja novca i čitanja ko je šta dao od gostiju mladencima, ali upravo se to i desilo.

Mlada je počela da otvara koverte i preko mikrofona je govorila imena i ko je koliko dao. Bile su tu cifre od 100, 200, 500 eura, tako da je kumu i njenoga muža sve više hvatala panika i sve ih je više bilo sram. Nekako je mladenka kuminu kovertu ostavila za sami kraj, ali kada ju je otvorila, i kada je kuma pomislila da će od sramote u zemlju propasti, došlo je do preokreta kojem se kuma nije nikako nadala.

Mlada je na mikrofon rekla kako je od kume dobila 500 eura i srdačno joj zahvalila. I kuma i njen muž su ostali zatečeni i nije im ništa bilo jasno, da bi kasnije mladenka prišla kumi i objasnila joj kako ona zna za njihovu tešku situaciju i da zna da je dala najbolje što ima i da joj ona ne zamjera niti sekunde, te da je slagala pred gostima koliko joj je kuma dala jer nije željela da se njena najbolja priajteljica osjeća neprijatno, a zatim je mladenka vratila kumi njenu kovertu.

Kada se kuma vratila kući i kada je otvorila kovertu, zatekla je u njoj svojih 20 eura pored kojih je još bila novčanica od 500 eura.

 

 

 

Comments are closed.