Kako je Sebija Izetbegović izgledala prije 20-tak godina: Nećete vjerovati da je to ista osoba- Sve ima svoju cijenu, pa i vlast po svaku cijenu (FOTO)

Sebija i Bakir Izetbegović su bosanskohercegovački politički bračni par koji je u većini države Bosne i Hercegovine poprilično omražen, ili u najmanju ruku nije pretjerano omiljen . Posebno među hrvatskim i srpskim građanima iz BiH, mada su i bošnjački građani poprilično podijeljeni kad su njih dvoje u pitanju.

Oglasi - Advertisement

Ipak na očitu korumpiranost, nekompetentnost, kriminal i pljačku koja se desila i dešava i BiH, a u čemu je duboko umiješana SDA , stranka čiji je predsjednik upravo Bakir Izetbegović, ova stranka i dalje dobija izbore u BiH jer im se predizborna retorika zasniva na prijetnjama ratom i prijetnjama od strašnih četnika i ustaša koji jedva čekaju da se zarati, pa da ponovo krenu na Bošnjake. Tom se retorikom odmah sakriva neviđena pljačka države, kao i ekonomska i socijalna propast u kojoj zemlja i jeste.

Prva dama SDA je Sebija Izetbegović, koja je ujedno i direktorica sarajevske bolnice u kojoj je napravila neke poteze tako da je otjerala iz bolnice mnoge poznate ljekare, a i građani su sami ogorčeni njenim vođenjem bolnice, kao i uslugama koje se mogu dobiti u toj bolnici ili još bolje reći koje se ne mogu dobiti.

Na zadnjim izborima, proteklog vikenda Sebija je uspjela ući i u parlament BiH, dok je predstavnik SAD Šefik Džaferović postao član predsjedništva iz reda bošnjačkog naroda u veliku sumnju da se desila velika predizborna krađa.

Ali više ništa nije ni do Bakira, a ni do Sebije, nego do naroda koji uporno bira loše i mazohistički uživa u svojoj nevolji i siromaštvu.

I Bakira i Sebiju imamo priliku non- stop da gledamo na televiziji ili po novinama, ali evo kako su njih dvoje izgledali prije samo 20 godina. Bakir se i nije puno promijenio, ali Sebija se promijenila i ne baš na bolje. Sve ima svoju cijenu pa i vlast po svaku cijenu.

 

 

Comments are closed.