Kada je shvatio da će ga opljačkati, ovaj je muškarac primjenio nikada viđenu taktiku da to izbjegne: Pogledajte kako je pješak nadmudrio lopove iz automobila (VIDEO)

Došla su neka takva vremena i ne samo ovdje na ovim našim balkanskim prostorima, već širom svijeta da je sigurnost ljudi na ulicama , ali i u domovima svedena na najmanje moguće grane.

Društvena , sigurnosna slika u svijetu je poražavajuće, i došlo je neko vrijeme kada uopšte nije jednostavno i bezazleno izaći na ulicu ni po danu, a posebno po noći.

Stopa kriminalnih radnji se u svim zemljama povećala drastično, a korupcija unutar policije, tužilaštve i suda nikada nije bila veća, pa i oni koji kada krenu da traže pravdu putem suda, ili kada očekuju bilo kakvu pomoć policije, dosta često od žrtve postanu krivci jer se moraju zaštitit oni koji tu istu policiju , sudstvo i tužilaštvo drže pod kontrolom, parama ili ucjenom. Čast poštenim izuzecima a li takvih je zaista malo.

Zato su rubrike crne hronike, kada su u pitanju pljačke, ubistva i druge kriminalne radnje prepune u svim mogućim novinama, a rijetke su one vijesti u kojima je krivac za određeno kriminalno djelo uhvaćen i osuđen.

Ovaj snimak, koji dolazi iz Brazila, pokazuje na svu sreću jedan neuspjeli pokušaj pljačke.

Muškarac je mirno šetao trotoarom, sa kesom u ruci, kada je primjetio da mu se približava vozilo, koje je naglo usporilo kada mu se približilo.

Kada je ovaj muškarac shvatio da će biti opljačkan, naglo se okrenuo i počeo da trči.. Lopovi su za njim krenuli u rikverc, ali je muškarac opet promijenio pravac i opet počeo trčati kontra kola

Poslije nekoliko promjena pravca u trčanju, na kraju su lopovi odustali od jurnjave za njim, a on ih je nadmudrio na veoma pametan način.

Kada se ova snimka pojavila na internetu, svi su čestitali ovome muškarcu na domišljatosti, a jedan od upečatljivijih komentara je bio :

“Ovo je uobičajeni ponedeljak u Brazilu”.

Comments are closed.