Kada je poznatom voditelju u restoranu prišla nesretna i gladna žena, on je uradio nešto što je postidjelo sve posjetioce tog restorana

Da zvijezde estrade i nisu tako bahate kako se na prvi pogled čini svjedoci smo svakoga dana sa raznim vijestima i natpisima o istim.

Pa tako se saznalo da , na primjer, Jelena Karleuša, svakoga mjeseca iz sopstvenog novčanika , finansira određena zdravstvena i humanitarna udruženja, bez da želi da bilo ko zna išta o tome.

Oglasi - Advertisement

Poznato je i da je većina zvijezda estrade uvijek spremno da uskoči u bilo koju humanitarnu akciju, a čak mnogi od njih učestvuju i sa ličnim prilozima kada je nekom čovjeku, ženi ili djetetu potrebna pomoć.

Ma koliko nas ponekad svi oni nervirali sa nekim svojim ponašanjem, ipak , na kraju, većina njih pokaže i dokaže da im srce stoji na pravome mjestu.

Pa je tako nešto napravio ovih dana i popularni Žika Jakšić, kojeg sada većina ljudi zna kao voditelja popularne emisije ”Nikad nije kasno”.

Žika je sa svojim sinom i sa svojom bivšom suprugom Dejanom Paunović sjedio u jednome restoranu brze prehrane kada mu je stolu prišla žena, koja ga je pristojno upitala, da li će mu smetati da ona uzme ostatke sa njihovoga stola, ako su završili sa jelom, pošto je gladna, a nema novaca da sebi priušti nešto za jelo.

Žika je istoga momenta izvadio određenu svotu novca iz novčanika, ali je nakon par sekundi shvatio da to ipak nije dovoljno, pa je uzeo nesretnu ženu pod ruku, i odveo do dijela restorana gdje se naručuje hrana i rekao joj da naruči sve što želi i koliko želi, na njegov račun i tako je i objasnio čovjeku koji je radio na narudžbama.

Mnogi prisutni u tome restoranu su ostali iznenađeni, i to prijatno  Žikinom reakcijom i postupkom, a jedan od svjedoka je odmah ovu priču podijelio na društvenim mrežama.

Nije teško biti čovjek, potrebno je samo htjeti.

 

 

 

Comments are closed.