Kada god pere veš ona u mašinu stavi i šaku bibera: Razlog zbog čega ona to radi će vas oduševiti, pa ćete i vi sami već sljedeći puta na taj način oprati svoj veš (FOTO)

0

Kada je u pitanju pranje našega veša ili neke druge odjeće svako od nas im svoje načine i neke male trikove pomoću kojima vraća svježinu svome vešu ili neko ima posebne načine ili sredstva uz pomoću kojih svoju opranu odjeću čini još čišćom i kvalitenijom.

Ovo su neki od trikova koje znaju mnoge domaćice a uz pomoću kojih će vaša odjeća da vrati svoj stari sjaj i da izgleda kao da je tek nedavno kupljena.

Oglasi - Advertisement

CRNI BIBER

Kada perete svoju odjeću i veš, dodajte i kašikicu mljevenoga crnog bibera zajedno sa deterdžentom koji koristite. biber stavite direktno u mašinu, a ne u dio u koji sipate deterdžent i obavezno uključite na hladno pranje. Biber djeluje kao neka vrsta šmirgla i i na veoma efikasan način uklanja ostatak sapunice sa odjeće.

SO

Ukoliko sipate nekoliko kašikica soli u svoju mašinu za pranje veša i ovo će imati skoro isti efekat kao i biber, jer će i sol spriečiti da se sapunica zalijepi na vašu odjeću, pa će na taj način ona da zablista na najbolji mogući način

SIRĆE

I sirće je veoma dobros redstvo pomoću kojeg možete da uklonite ostatke sapunice sa odjeće a u isto vrijeme sirće može da ima ulogu kao prirodni omekšivač. Stoga, kada sljedeći puta budete prali svoj veš, dodajte u njega i šolju sirćeta i nemojte da brinete za miris jer će on nestati u periodu dok budete sušili veš

LIMUN

Kao jednu od alternativa možete da dodate i sok od limuna jer ovaj veoma moćni sok može u život da vrati i odjeću koja je mnogo iblijedila.

Osim toga sve ove namirnice su veoma jeftine i pristupačne su u svim prodavnicama, a ima je i svako domaćinstvo, a učinkovitost je zaista vidljiva

 

Leave A Reply