Jeo je bijeli luk svakoga dana: Rezultate koje je dobio na ljekarskim nalazima će navesti i vas da uradite sve to isto (FOTO)

Malo ko ne zna da je bijeli luk jedan od najmoćnijih i najzdravijih prirodnih lijekova, posebno među običnim narodom, ali i doktori ga vrlo rado preporučuju za konzumaciju, naravno u razumnim količinama.

Bijeli luk je veoma moćan prirodni antibiotik, ali je ujedno i antioksidans koji štiti želudac ali i cijeli organizam od raznih oboljenja, kao i od mnogih infekcija. I mada je prva asocijacija na bijeli luk, neugodni miris i zadah iz usta ipak ga ljudi stalno konzumiraju a postoje veoma dobri razlozi za to.

Prije svega, sa bijelim lukom veoma lako i učinkovito svoj krvni pritisak možete da držite pod kontrolom i to bez tableta. Ukoliko imate problema sa hipertenzijom dovoljno je da bijeli luk koristite samo jednom dnevno i primjetit ćete da je vaš pritisak sve bliže normalnome.

Možete da ga pijete pomiješanog sa jogurtom, mlaćenicom ili mlijekom i učinak će biti isti, posebno ako baš i ne želite težak miris iz vaših usta, nakon konzumacije bijeloga luka.

Sa bijelim lukom se izvrsno štitimo i od raznih bakterija ili gljivica, a on je veoma dobar za jačanje imuniteta čovjeka, a posebno je učinkovit u zimskome periodu, kada su sezone gripa i prehlada.

Ujedno, bijeli luk je izvrstan izvor energije, a ukoliko imate problema sa disajnim putevima i samim disanjem, pokušajte da sve popravite sa bijelim lukom. Pokazao se kao veoma dobro sredstvo za ublaživanje tegoba, bilo da se radi o problemima sa plućima, o kašlju, bronhitisu, pa čak i ako niste ljubitelj bijeloga luka, trebali biste ga konzumirati barem nekoliko puta sedmično.

.

Comments are closed.