Jedna od najvećih glumica sa ovih prostora Mira Banjac vodi svoju najtežu bitku, ali se ne predaje: Pokušavam da prohodam, ali sam mnogo umorna- Čekam i radujem se proljeću (FOTO)

0

Poznato je da su ovi naši balkanski prostori iznjedrili veliki broj velikih glumačkih imena, i kada je taj aspekt umjetnosti u pitanju, mora se priznati da je posebno Srbija jaka po velikim glumačkim imenima koji su ostavili veliki trag, a i dalje ga ostavljaju u glumačkoj, filmskoj, pozorišnoj i televizijskoj umjetnosti

Jedna od najvećih ikada je svakako i glumica Mira Banjac (89) koja je smještena u Kliničkom Centru Vojvodine u Novome Sadu i u kojem se nalazi još od oktobra prošle godine, mada se medijski i nije željela oglašavati povodom toga.

Oglasi - Advertisement

Razlog tako njenog dugog boravka u Kliničkom centru su  njeni problemi sa vodom u nozi, zbog kojeg nije mogla uopšte da se kreće, a kod posjete novinara  je priznala da se i dalje ne osjeća dobro i da i dalje trpi velike bolove.

Mira je novinarima rekla da se još uvijek nalazi na bolovanju, te na kućnoj njezi, a da problem sa nogom još uvijek nije prošao. Ona sada trenutno pokušava da malo hoda, makar samo po kući, ali to ide veoma sporo, i po njoj veoma je naporno i bolno, jer joj se voda još uvijek zadržava u nozi

Iako je pri samom kraju devete decenije života ova možda i najveća glumica sa ovih prostora je osoba koja se rijetko kada odmarala, pa joj sve ovo još i teže pada.

Prije svih ovih zdravstvenih problema, Mira je često putovala po zemljama koje su bile dijelom nekadašnje Jugoslavije, a sve u zavisnosti gdje je imala pojedini angažman. Uvijek je važila za veliku umjetnicu ali i profesionalca, i nikada se nije čulo da je bilo ko od kolega ili režisera imao bilo kakav problem sa njom.

Uvijek je, kako je i sama rekla, voljela da ide na premijere, kako pozorišne, tako i na filmske, jer je uvijek željela da da svu moguću podršku svojim kolegama.

Danas kaže da se ne osjeća najbolje, bolje rečeno nikako, i da je veoma umorna. Teško joj padaju i razgovori i jedva čeka proljeće jer se nada da će sa tim godišnjim dobom da malo popuste i njene tegobe.

Leave A Reply