Japan je definitivno ispred nas stotinama godina: Ovi su izumi i dokaz za to, a neki od njih će vas naprosto zaprepastiti (FOTO)

Postoje tako neki dijelovi svijeta koji su tehnološki, ekonomski i socijalno ispred nas  i zemalja u regiji za nekoliko stotina godina. Dosta nas , koji slabo putujemo, jer nemamo mogućnosti za to, nismo ni svjesni koliko je svijet u svakome pogledu napredovao, jer smo okruženi ovom našom balkanskom bijedom, pa od stabla i ne vidimo šumu. A da se pomaknemo, da malo otputujemo, vidjeli bi koliko smo mi zaista, bez neke uvrede, zaostala sredina, i da nije uopšte čudo što nas ostatak svijeta smatra zaostalima i nazadnima.

U ovome tekstu ćemo o nekim banalnim i trivijalnim stvarima, koje opet na dobar način pokazuje gdje smo mi, a gdje su na primjer azijske zemlje.

Oglasi - Advertisement

I naše žene sa Balkana vode računa o svome izgledu i ljepoti, ali ono kako se azijske žene tretiraju i kave uređaje i pomagala imaju za to, mi na Balkanu nećemo imati skoro.

Ovo su samo neki od njih koje mi nikad nećemo imati, ili bar ne u neko dogledno vrijeme :

  • Uređaj za treniranje lica radi sprečavanja nastanka bora. Ovo služi za zatezanje lica i neka istraživanja su pokazala nevjerojatnu učinkovitost, tako da već sada svaka treća žena Japana ima namjeru da kupi ovu spravu

  • Masažer za grudi. Ovo je izmišljeno jer mnoge žene razmišljaju o operacijama grudi, pa da bi se to izbjeglo Japanci su izmislili masažer za grudi koji utiče i na samu veličinu istih

  • Gadget stimulacija mišića lica. Želja da imate V obli lica i visoke jagodice više ne mora da bude pusta želja ili san. Sada je to postala , java, a pomoću ovoga uređaja vaše će lice konačno i vama izgledati savršeno

  • Maska za podizanje lica. Pomalo liči na Hanibala iz filma Kad jaganjci utihnu, ali je to maska koja u sebi ima efekt kao da se nalazite u sauni i koja služi za podizanje lica.

.

Comments are closed.