Izgledalo je kao običan dan na plaži, a onda je priroda priredila spektakl kakav se rijetko viđa (VIDEO)

Zabave na valovima su zasigurno jedne od najzanimljivijih stvari koje svako od nas može da radi na vodi, u moru ili u okeanu. I djeca, ali i odrasli uživaju u čekanju valova, a najljepša zabava , za djecu pogotovo, je kada se bacaju na ili u valove i to baš u trenutku kada im se veliki val približava.

Oglasi - Advertisement

Plaža o kojoj govorimo, i koju ćemo vidjeti i na ovome videu je veoma blizu jedne velike stjene, te se na prvu ne može ni vidjeti otvoreno more. Tu baš i nema puno valova i sve više izgleda kao neka laguna, ali i tu se sve može promijeniti u roku od samo jedne sekunde.

Na plaži Playa Puerto Nuevo u Vega Baja, Puerto Rico, lokalni mještani su zauzeli ovaj poseban položaj kako bi vidjeli nešto veoma uzbudljivo, ali i veoma opasno. Iza stijene koja je blizu plaže je otvoreno more i svo vrijeme je ta stijena sa druge strane pod udarima jakih i velikih valova. U jednome trenutku, kao što ćete vidjeti i na videu, voda, tj. valovi počinju da se prelijevaju preko stijene. U jednom trenutku, možda i najveći val toga dana udara u stijenu, voda se podiže visoko u zrak, te počinje da se slijeva niz stijenu. Sve izgleda kao veoma normalno za sve ljude koji se nalaze na plaži, jer uopšte nisu prestrašeni, niti su malo iznenađeni ovom pojavom

Ovo je samo još jedan lijep dokaz da je priroda puna čudesa, prelijepih čudesa u kojima čovje može samo uživati.

Više pogledajte na videu:

 

 

:

Comments are closed.