Izgleda da se Trumpu ne piše baš najbolje: Poznata proročica Baba Vanga je predvidjela da ovo američki milijarder nikada neće dočekati

Svima je poznato da je na posljednim predsjedničkim izborima koji su se održali u Sjedinjenim američkim državama pobjedu odnio američki milijarder Donald Trump. a tada su se svi pomalo sjetili poznate bugarske proročice Baba Vange, kao i njenoga proročanstva koji se odnosio upravo na predsjednika Amerike.

Naime, ova proročica je davno predvidjela da će Amerika dobiti prvoga predsjednika Afroamerikanca, ali da će on ujedno biti i posljednji američki predsjednik.

Oglasi - Advertisement

Trupove pristalice, posebno one koje su sklone sujevjerju su strahovale da će se Trupu nešto desiti na njegovoj inauguraciji  i da će se na taj način predviđanje Babe Vange se ispostaviti tačnim. I mada je sve prošlo u najboljem redu, priče ipak nisu prestale, jer mnogi teoretičari zavjera smatraju da ima još dosta vremena do kraja Trumpovog mandata, pa samim time ima dosta vremena i da se ostvari proročanstvo i da demokratija u Americi doživi svoj konačni krah.

Kada je u pitanju sama Baba Vanga ona je kao proročica poznata širom svijeta kao i priča o njoj, a što se tiče njenih proročanstava činjenica je da je predvidjela i pogodila neke događaje, kao što je smrt princeze Dajane, početak Drugog svjetskog rata, raspad Jugoslavije, ali je predvidjela veoma tešku ekološku situaciju u koju će svijet zapasti.

Baba Vanga je preminula 1996 godine, a tada je imala 85 godina

Naučnici su od njene porodice tražili dozvolu da izvrše obdukciju i neka istraživanja na mozgu proročice, ali njena sestra to ni u kom slučaju nije htjela da dozvoli, pa je Vanga odmah poslije smrti i sahranjena u crkvi svete Petke.

Comments are closed.