Izborio je svoju najvažniju bitku, pobijedio je, a sada se i obratio javnosti: Moram vam ovo reći

Poznati TV voditelj Dejan Pantelić je imao život prepun uspona i padova. Ovih je dana proslavio i svoj 49 rođendan, a zadnjih nekoliko godina je preživio mnogo teških trenutaka.

2012. godine mu je dijagnosticiran tumor na krajnicima, a danas javno govori o svojim zdravstvenim problemima kako bi i druge ljude sa sličnim problemima savjetovao, i eventualno im pomogao.

Pa tako ovaj voditelj za svoju situaciju kaže daje danas na dobrome putu da sve to što je preživljavao postane samo jedna ružna priča koja je ostala iza njega. Kazao je kako svakodnevno sreće ljude koji imaju slične probleme kao i on i da mu je malo u početku sve to smetalo jer ga je podsjećalo i vraćalo na njegove probleme, ali je s vremenom shvatio da je to u neku ruku i njegova misija i da on na sve načine mora da pomogne tim ljudima, da ih pokuša usmjeriti u njihovoj borbi ka ozdravljenju, da odigraju pravu kombinaciju i da se izbjegne najgori mogući ishod. Trenutno je u stalnim kontaktima sa dvoje- troje ljudi koji pokušavaju naći svoj put do izlječenja.

Za svoju bolest ovaj poznati voditelj kaže da mu je najviše smetalo to što su ga pojedini sažalijevali, dok je on smo tražio unutrašnji mir i dodatnu energiju koju je i dobio od svoje porodice i dobrih prijatelja, i da je kroz svoju bolest shvatio da mogu da mu kažu i da je loš čovjek i užasan voditelj, ali da mu niko ne može uzeti njegove prijatelje koji su i dan- danas uz njega , stalno ga zovu, pitaju da li je dobro i da li treba nešto, pa čak nude i novac ako je potrebno.

A novac je  ,kako kaže Dejan, u njegovoj situaciji bio itekako potreban, ali je najveću snagu, onu emotivnu, dobijao od porodice i prijatelja i to mu je najviše pomoglo da se izbori do kraja sa svojim problemima i da se nakon svega opet vrati na svoj posao voditelja kojeg voli i radi ga sa osmijehom.

 

Comments are closed.