Isto kao da je predosjećao: Samo tri mjeseca prije nesreće Šaban Šaulić sastavio svoj testament- Sada se zna kome je ostavio vilu i kuću, te stanove u Beogradu (FOTO)

Poznati pjevač Šaban Šaulić i kralj narodne muzike koji je nesretno nastradao u saobraćajnoj nesreći prije nekoliko dana u Njemačkoj je samo tri mjeseca ranije napravio testament u kojem svu svoju imovinu ostavlja svojoj supruzi, svojoj djeci i unucima.

Mediji u regiji pišu kako je malo znakovito da je kralj narodne muzike prije tri mjeseca napravio svoj testament i mnogi su dojma kao da je nešto naslućivao.

Izvor blizak porodici pjevača je rekao za medije kako je Šaban zadnjih nekoliko sedmica bio pomalo nervozan i da je jednoga jutra zamolio svoju ženu Gocu da nazove njihovoga advokata jer se , po izvoru, već neko vrijeme nije osjećao najbolje, pa je htio da sastavi oporuku. Goca mu je naravno rekla da ne pretjeruje, ali je Šaban bio izričit da želi to da uradi što prije.

Kako ovaj izvor kaže, a mnogi mediji u Srbiji su prenijeli, Šaban je svojoj ženi ostavio milion eura  kuću u Krčedinu je ostavio svojim unucima, dok tri stana koje ima u Beogradu je dao ostavio svojim nasljednicima, djeci Ildi, Saneli i Mihajlu.

Kako je ovaj izvor rekao, oporuka je napravljena u njihovoj porodičnoj kući i da je Goca bila prisutna, a izričito je zahtjevao da Goca dobije njihovu vilu u kojoj ima pravo da doživotno živi, a da nakon njene smrti sve nasljeđuju djeca i unuci.

Šaban je navodno u testamentu naveo da se vila na Dedinju i kuća u Krčedinu ne smije prodati, dok sa stanovima djeca mogu da rade što žele. Prema izvoru, Goca ima pravo i na Šabanov bankovni račun na kojem se nalazi najmanje 500 hiljada eura, a i sve pare od autorskih prav i tantijema prelaze na njegovu suprugu.

 

Comments are closed.