Iskoristite ove odlične savjete u slučaju da imate razgovor za posao: Nakon njihove primjene niko vas neće odbiti za posao

Vrijeme je takvo da je veoma teško doći do bilo kakvoga posla, a kamoli nekog dobrog, posebno u ovim našim krajevima, pa je stoga potrebno znati razne finese i trikove kako bi na razgovoru za  posao ostavili što bolji dojam na buduće poslodavce.

Ako imate intervju za posao, znajte da poslodavac već u prvih 30 sekundi može da stvori sliku o vama koja će mu pomoći u odluci da li da vas zaposli ili ne. Ono što je potrebno da vi, sa vaše strane uradite je da izbjegnete neke uobičajene greške koje se rade na razgovorima za posao, tako da izbjegnete loš prvi utisak.

Oglasi - Advertisement

Stoga vam mi nudimo nekoliko savjeta koji bi vam mogli pomoći u razgovoru za posao, da do kraja iskoristite svojih nekoliko minuta.

  • Prije svega, pazite na eventualno rukovanje sa ljudima sa kojima obavljate razgovor jer su istraživanja pokazala da slabo rukovanje i loš stisak stvara utisak da ste vi stidljiva osoba, sklona anksioznosti, da se teško otvarate prema ljudima, i da i nemate neke sposobnosti.

  • Pazite gdje stavljate ruke u toku razgovora. Ruke trebaju da budu u krilu, a nikako u džepovima, jer u tom slučaju izgledate kao da nešto krijete. Ako ruke stavite na stol, onda ih nemojte previše stiskati, ili okrenuti svoje dlanove ka dolje, jer je to znak da želite da kontrolišete osobu koja obavlja razgovor sa vama.

  • Ne dirajte svoju kosu tokom razgovora, jer igranje sa kosom može da pošalje pogrešan signal, jer se igranje sa kosom koristi u flertovanju, ali ujedno može i da označava anksioznost osobe, kao i malu samouvjerenost i samopoštovanje, kao i veliki stres i nelagodu.

  • Ne pravite zvukove tokom razgovora, poput kuckanja po stolu ili lomljenje prstiju, jer to može da bude odbojno mnogima. Kuckanje ukazuje na nervozu, nestrpljivost i određenu iritaciju, kao da nešto lažete ili namjerno nervirate i iritirate druge.

 

 

 

Comments are closed.