Isjecite limun na četiri kriške, posolite ga i stavite pored kreveta: Ujutro kada se probudite osjećat ćete se navjerojatno, kao nikada prije (RECEPT)

fresh lemons on a white background

Nekada su neki najjednostavniji trikovi koje napravite sa namirnicama, prirodnim dakako, i koje imate u svakome domu i najučinkovitije djeluju na vaše zdravlje i na kvalitetu vašega života.

Tako nekako djeluje i ovaj veoma jednostavan trik, koji je tako učinkovit da je to skorio nevjerojatno.

Oglasi - Advertisement

Sve što vi treba da uradite je da isiječete jedan malo veći limun na četiri dijela, da taj limun zatim stavite na mali tanjirić, malo posolite taj limun i stavite na ormarić ili stolić koji imate pored kreveta u kojem spavate tokom noći. I tako uradite svake večeri i vidjet ćete da je rezultat krajnje nevjerojatan.

Ako na ovaj način stavite limun pored svoje glave, evo stvari koje će vam se desiti, tj. vašem tijelu i organizmu.

Prije svega, ova kombinacija olakšava disanje, a posebno je učinkovita kod ljudi koji pate od astme, ili od alergija ili imaju problema sa disanjem uslijed prehlada.

Pored toga, ovaj trik utiče na normalizaciju krvnoga pritiska. Limun kao takav, odbija insekte i komarce iz prostorije u kojoj se nalazite. Ujutro sigurno nećete imati promukli glas, a misli su vam nakon buđenja mnogo bistrije i jasnije i lakše se kreće u nove radne pobijede. Razbuđivanje je uveliko lakše, a neće vam biti potrebna kafa da biste se razbudili. I na kraju, prostorija u kojoj spavate će biti svježa i mirisna.

Sve u svemu, svi oni koji su isprobali ovaj zaista jednostavan trik kažu da im se kvaliteta života i zdravlja drastično popravila, i da su se uveliko smanjile uobičajene tegobe i problemi koje bi imali izjutra.

 

 

 

 

 

Comments are closed.