Imate problema sa miševima ili insektima: Sa ovim čajem kojeg svako domačinstvo ima, uz provjereni recept, zauvijek ćete se riješiti ovih dosadnih napasnika

Često naše kući i domovi znaju da se nađu pod opsadom raznih kukaca, insekata ili miševa. Često je to i slučajno, jer su samo u prolazu kroz naš dom u potrazi za hranom, ali dosta često se i nastane u našim domovima.

Manje ili više, svi se znamo na neki način nositi sa bubama, kukcima, insektima, ali nije niti malo prijatno vidjeti miša kako pretrčava po prostorijama vaše kuće. Žene se tada najčešće uspaniče, ali ni muškarcima nije svejedno. Tada se najčešće nabavljaju razna hemijska sredstva da bi se uništili ili otjerali ovi glodavci, ali mnoga od tih sredstava na neki način mogu da utiču negativno i na naše zdravlje.

Oglasi - Advertisement

Nije niti malo pametno, a može biti i opasno razne otrove ostavljati svuda po stanu ili kući, posebno još ako u kući imate malu djecu, onda je rizik zaista veliki, a također i kućni ljubimci mogu imati velike probleme u samome dodiru sa takvim vrstama otrova.

Zato, za tu vrstu problema postoji jedan posve prirodan preparat, koji će se i vama svidjeti, a uljeze će istjerati iz vaše kuće.

Vjerovali ili ne, ali čaj od nane se pokazao kao veoma djelotvoran u ovoj vrsti problematike, a ono što je potrebno da vi uradite da već skuhane vrećice sa čajem ili lišće čaja koje je skuhano, postavite po dijelovima stana ili kuće na kojima ste primjetili kretanje miševa. Najbolje bi bilo kada biste mogli po većini uglova vaše kuće rasporediti nanu, jer je to veoma djelotvoran način i veoma brzo ćete sa ovim otjerati miševe, a uz miševe i mnoge bube i kukce koji su se zatekli u vašem stanu.

Također kao veoma efikasno sredstvo se pokazalo i ulje lavande, a dovoljno je da poprskate samo nekoliko kapi ovoga ulja na određena mjesta u stanu ili kući, a dobro je da imate i sprej bocu sa mirisom lavande i da svako malo osvježite mirisom svoju kuću.

 

Comments are closed.