Imala je veliki problem sa lošim zadahom iz usta: Onda joj je prijateljica preporučila da koristi ovu prirodnu smjesu i njen problem je nestao

Mnogi ljudi imaju velike probleme sa neprijatnim zadahom iz usta. Dosta često je taj zadah zbog kvarnih zuba, ali zubi nisu uvijek razlog tome.

Ovaj recept od prirodnih sastojaka je upravo namijenjen svima onima koji pored redovne higijene svojih zuba, konzumiranja žvakaćih guma i bombona i dalje imaju problem sa neprijatnim zadahom iz usta.

Oglasi - Advertisement

Ovu smjesu pravite od cimeta, meda i limuna i potrebno je da je konzumirate svako jutro.

Sve što vam je potrebno je pola kašike cimeta, pola kašike meda i dva limuna.

Cimet i med prelijete sa šoljom tople vode i miješate sve to dok se med skroz ne rastopi. Zatim dodajete sok od limuna, a smjesu koju dobijete stavite u staklenu teglu i pustite da odstoji neko vrijeme u frižideru. Ujutro, prije izlaska u javnost, uzmite gutljaj ove smjese, dobroj je promućkajte po ustima, a zatim je progutajte. Činite to svako jutro i vjerujemo da vam loš zadah iz usta više neće biti problem.

Ovo su vam još neki savjeti za svjež dah koje možete upražnjavati:

Zube perite najmanje dva puta dnevno i to sa pastom koja u sebi sadrži fluorid. Kada perete zube, drugim dijelom četkice perite i jezik jer dosta zadaha se stvara od bakterija koje se skupljaju na jeziku. Također, svakodnevno, posebno prije spavanje, koristite i zubni konac kojim ćete čistiti dijelove između zuba od eventualnih ostataka hrane.

Zubara treba da posjećujete najmanje jednom godišnje, a po potrebi i češće. Zubar treba da vam ukloni i kamenac koji se zna nakupiti na zubima i koji također utiče na eventualni loš zadah koji imate. Ako pušite, najbolje bi bilo da prestanete, jer osim lošeg zadaha, pušenje utiče i na različita oboljenja desni.

 

 

Comments are closed.