Imala je čak 171 kg sa samo 17 godina i bila je stalni predmet ismijavanja od svojih kolega: Odlučila je da nešto mora promijeniti i kada je danas sve te kolege vide jednostavno ostanu bez riječi (FOTO)

0

Djevojka koja se zove Ališa Mekner i koja danas ima 21 godinu je pravi dokaz da velika samokontrola i određena dijeta mogu da naprave čuda jer je ona sama uspjela da smrša 82 kilograma, ali je zbog toga morala da promijeni mnoge svoje navike.

Prije svega izbacila je svoje redovne posjete restoranima brze hrane, a svojevremeno je znala da za samo jedan obrok, recimo ručak, jede jela iz pet različitih restorana brze prehrane.

Oglasi - Advertisement

Dok recimo prosječna žene u sebe unese oko 2.000 kalorija na dan Ona j e u samo jednom svome obroku unosila duplo od toga, a zbog silnoga pretjerivanja u hrani u jednom trenutku je nosila odjeću veličine 5 ili 6 XL, pa je zbog toga u školi često bila predmet zezanja, vrijeđanja i omalovažavanja.

Kada je shvatila da je vrag odnio šalu, uzela je konačno stvari u svoju ruku, upisala se u lokalnu teretanu i prestala da konzumira brzu hranu.

Cijeli svoj proces skidanja kilograma , kao neku vrstu dnevnika je vodila preko Facebooka sa svojim objavama, a ujedno je dobila veliku podršku svojih prijatelja i brojnih pratilaca koji su pretili njene napore i rad, a koji isto imaju problema sa viškom kilograma.

Alisa je izgubila u svojim treninzima i uz pomoću promjene ishrane 82 kilograma, ali nakon toga nije prestala da vježba, već je nastavila sa radom i još pored toga dobila certifikat kvalifikovanog fitnes trenera.

I sama Ališa je medijima rekla da je bila došla u situaciju ili će se razboljeti ili će nešto početi mijenjati, i kada je dosegla kilažu od 171 kg sa samo 17 godina, shvatila je da je vrijeme za velike promjene, i nakon 4 godine malo ko više može i da je prepozna.

.

Leave A Reply