Imala je bolna, ružna i ispucala stopala i pete: Onda se sjetila bakinog recepta i za pola sata su njena stopala izgledala savršeno

Zadebljane i ispucale pete nisu niti malo lijep prizor, a veoma često to može da bude i veoma bolno. Međutim i za taj problem postoji rješenje, a sve što vam je potrebno je par sastojaka koje je lako nabaviti.

Za konačan rezultat potrebno je sprovesti nekoliko koraka.

Oglasi - Advertisement

Prvi korak je tretman sa vrelom vodom, a trebaju vam sljedeći sastojci:

  • dvije male kašike soda bikarbone
  • prokuhana voda
  • dvije kašike soli
  • kamen za četkanje

Postupak je sljedeći. Skuhajte vodu i ostavite je da se sasvim malo ohladi, tako da nije suviše mlaka, već više vruća, ali izdržljivo za staviti ruke ili stopala u nju. U vodu stavite sol i soda bikarbonu. Držite stopala u toj vodi oko pola sata, a zatim kamenom za četkanja sastružite višak kože sa vaših stopala.

Drugi korak je hidratacija, a ona ide nakon što ste sa vaših stopala uklonili višak kože, odnosno odumrle stanice kože. Potrebna vam je jedna svijeća i ulje koje ćete staviti u vodu i zagrijati, tako da se sve otopi. Kada se sve otopi, sve dobro izmiješajte, neka se sve malo ohladi, a zatim sa time namažite svoja stopala. Tretman ponavljajte svaki drugi dan dok vam stopala ne postanu glatka kao u bebe.

Ovaj recept su koristile još naše bake i prabake i definitivno je djelotvoran i nakon njegove primjene vaša će stopala izgledati savršeno, a osim toga sve je to mnogo jeftinije nego da kupujete neke skupe preparate u prodavnicama čija je učinkovitost upitna ili da uplaćujete velike novce na kozmetičke tretmane čiji krajnji rezultati i nisu baš najbolji.

 

Comments are closed.