Imala je 289 kg, nije mogla da hoda i prognoze su bile da nikada neće smršati: Amber je samo ovo uradila i izgubila 187 kg i sad je prava bomba! (VIDEO)

Postoje tako na svijetu ekstremno debeli, pretili, gojazni ljudi, koji šta god da rade, koliko god da malo jedu i dalje se debljaju jer je u međuvremeno došlo do određenih poremećaja u organizmu, tako da više nikakva kontrola nije moguće i stoga da bi smršali moraju pokušati sa nekim zaista ekstremnim postupcima, koji su dosta često rizični i po zdravlje pojednica, a tako i za sam život.

Na televizijama možemo vidjeti sijaset emisija, čak i rijaliti emisija, koji na razne načine pokušavaju da savjetuju gojazne ljude kako da smršaju, koju hranu da koriste, kakve vježbe, spram svojih mogućnosti da rade.

Transformacija koju je učinila Amber Račdi spada u onu vrstu transformacija tako da slobodno možemo reći da je na ovome svijetu zaista sve moguće.

Prije samo tri godine Amber je imal zastrašujućih 298 kilograma i brojne zdravstvene probleme. Jedan od njenih najvećih problema, pored ogromne kilaže je bio i taj da nije mogla prošetati više od 20 metara a skoro da je bila nesposobna da stoji u mjestu.

Promjena ishrane i dozirana aktivnost doveli su do toga da je izgubila nekoliko kilograma i to je bio uvod u promjenu koja je uslijedila.

Amber je za jednu godinu izgubila 172 kilograma i to uz pomoć hirurškog smanjenja želuca, ali tu nije stala, dapače.

Poslije operacije je totalno promijenila način života , ata promjena je donijela, za sada krajnji rezultat da je Amber izgubila cijelih 182 kilograma, za malo više od godinu dana.

“Krenula sam na ovo putovanje sa namjerom da mi bude bolje. Nisam ni sanjala da će mi život biti ovako fanatastičan. Moj višak kilograma je bio moj zatvor. Sad sam slobodna i mogu da radim šta god hoću, kad god hoću”.

Comments are closed.