Ilustracije koje pokazuju neke istinite životne situacije, kao i koliko su majke fantastične i magične: Vjerujemo da ćete se u svakoj od njih barem malo pronaći (FOTO)

Kažu da su žene, u stvari majke, tri zida svake kuće, odnosno temelj svake porodice bez koje bi teško bilo šta funkcionisalo u njoj.

Ponekad, kada naše majke gledamo sa strane zapitamo se da  li su one neki mađioničari ili čarobnjaci, jer kako rade neke stvari i kako funkcioniraju u određenim situacija, jedino logično je objašnjenje je da sve one imaju neke nadnaravne, magične moći.

Međutim, nema tu nikakve magije. To su jednostavno majke, žene, i one mogu sve, čak i ono što niko na svijetu ne može.

Ona uvijek i u svakoj situaciji imaju rješenja, male, skrivene trikove kojih se običan čovjek nikada ne bi mogao dosjetiti.

Za vas imam nekoliko predivnih ilustracija koje na najbolji mogući način pokazuju neke istinite i dosta česte životne situacije na koje nailaze naše majke, kao i njihove nevjerojatne sposobnosti da nađu rješenje za sve moguće situacije, čak i one bezizlazne.

Vjerujemo da će se mnogi od vas sjetiti svoga djetinjstva kada pogledate ove fotografije:

Majke su takvi čarobnjaci da mogu iz ničega napraviti svašta, pa tako od praznog frižidera, sa samo dvije namirnice napraviti obrok u kojem će uživati cijela porodica i još će biti i za repete.

Koliko smo samo puta u životu rekli sami sebi, ”E, da sam bogdom malo više slušao svoju majku”. Jer htjeli mi to priznati ili ne, ipak su one uvijek bolje znale i još uvijek znaju šta je bolje za nas.

Vjerojatno je i u vašoj porodici majčina bila zadnja i na njenu riječ, nije moglo biti bilo kakvog pogovora.

Dok muškarci, takvi kakvi jesu, mogu da urade samo jedan kućanski posao u jednom trenutku, dotle majke mogu da rade po pet- šest poslova u isto vrijeme i da opet sve na kraju bude savršeno.

 

 

 

 

 

Comments are closed.