Ilustracije koje na surov način pokazuju pravu istinu koju poznaju samo majke: Vjerujemo da će se mnoge majke pronaći u njima, a na svakoj ćete se od srca nasmijati (FOTO)

Biti majka je najljepša ali u isto vrijeme i veoma naporna i teška uloga i posao.

Mnogi su mišljenja da biti predsjednik neke države je najteži posao na svijetu, ali sa time se svakako ne slaže i umjetnica  Natali Jomard. Kako ova francuska umjetnica gleda na stvari, nema ništa teže na svijetu nego podizanje djeteta i to od malih nogu pa sve do doba kada počne da donosi samo svoje odluke i kada postane odrastao čovjek. Po ovoj francuskoj umjetnici to nije niti malo lak zadatak, a to najbolje znaju sve majke svijeta.

Oglasi - Advertisement

Majke, ma koliko umorne došle sa posla, moraju opet imati dovoljno energije i za svoje dijete koje je željno iščekuje.

Sve te situacije koje sve majke svijeta prolaze u odgajanju svoje djece je ova francuska umjetnica predstavila kroz niz ilustracija.

Ni je se samo zadržana na konkretnim situacijama, već se bavila i promjenama na tijelu koja svaka žena doživi u doba majčinstva.

U nastavku sa vama dijelimo neke od ilustracija koje baš ukazuju na ovu problematiku, ako se tako može nazvati, vjerujemo da će mnoge od majki da se pronađu u mnogim ovim situacijama, a vi sami prosudite koja vam se od ilustracija najviše sviđa, i koja vas najviše podsjeća na vas ili na vašu ženu.

Vjerujemo da se svaka majka u nekim trenucima osjećala ovako da u trenucima dojenja imate osjećaj da je pirana napala vaše grudi i da je ne pušta dok ne isisa sve iz njih.

Privatnost kada imate malu djecu ne postoji, pa čak i u nekim najintimnijim trenucima, ne možete računati na niti malo slobode i samoće.

A da vam više ništa ne pristaje i da neku svoju staru garderobu ne možete navući na sebe niti pomoću trikova, o tome ne treba ni pričati.

Naravno tu je i stalni rizik od javne blamaže kojoj će vas vaša djeca izložiti, svjesno ili nesvjesno

I treba sačuvati smirenost u svakome trenutku i u svakoj situaciju, zarad vas , ali i vaše djece.

Ljubav majke prema djetetu je najveća ljubav koja postoji i za tu ljubav majka će uraditi bilo šta i stati bilo gdje samo da bi njeno dijete bilo zadovoljno i sretno.

 

 

 

 

Comments are closed.