Igor Jurić zaprepastio mnoge svojom ispoviješću: ”U jednom trenutku sam se čak i sažalio nad ubicom svoga djeteta, a tužilac mi je rekao da moja kćerka nije dovoljno svirepo ubijena”

Svi se sjećaju slučaja tinejdžerke Tijane Jurić koja je imala samo 14. godina, tek je bila upisala muzičku školu i cijeli je život bio pred njom, ali sve njene planove i želje je prekinuo monstrum Dragan Đurić, 2014.godine, koji je nesretnu Tijanu oteo, silovao i na kraju brutalno ubio.

Jedina greška nesretne Tijane je bila ta da se našla na pogrešnom mjestu u pogrešno vrijeme, jer po rezultatima istrage, Đurić nikada prije nije vidio Tijanu i samo je tražio žrtvu te noći, a na žalost Tijana je bila ta koja je naišla na monstruma Đurića.

Oglasi - Advertisement

Svega toga se i dan danas prisjeća i Tijanin otac koji i danas preživljava tih 13 dana u kojima je tragao za svojom kćerkom

Tijana se na dan nestanka nije vratila na vrijeme kući, a to joj nikada nije bio običaj da kasni, pa je sasvim bilo razumljivo da je u porodici Đurić odmah zavladala zabrinutostt. Alarmirana je i policija i tada počinje višednevna potraga za Tijanom.  Kako Tijanin otac kaže, to je bio period njegovoga života koji ni svome najgorem neprijatelju ne bi poželio, kada si svjestan da se događa nešto loše, a nemoćan si da učiniš bilo šta.

U samu istragu, tj. potragu su se uključili i građani Bajmoka, ali prvih nekoliko dana nije bilo nikakvih rezultata

Tijanin otac Igor je bio optimista do samoga kraja i vjerovao je da je Tijana živa, pa nije želio samo da sjedi kod kuće i da čeka vijesti, već je sam krenuo u svoju potragu, obilazio stare i napuštene kuće. U jednom periodu su mu se javljali i razni vidovnjaci nudeći mu svoje usluge, a čak je bilo i nekih ljudi koji su tvrdili da pomoću akupunkture mogu Igora da dovedu u stanje transa u kojem može da kontaktira svoju kćerku

Ostatak teksta možete pročitati OVDJE

 

Comments are closed.