Ide zima i ukoliko vas izda akumulator nemojte da brinete: Ovo je trik sa kojim ćete u trenutku upaliti vaše vozilo i nastaviti sa putovanjem (VIDEO)

Dani su sve hladniji i hladniji, uskoro će i zima, a samim time treba lagano početi i sa pripremama naših vozila za zimske uslove i temperature.

Ima mnogo posla oko vozila da bi se sve pripremilo za zimu i da se ne bi dolazilo u nezgodne situacije, kao na primjer ne funkcionisanje akumulatora na velikim minusima ili slične stvari.

Svima se može desiti da vam svjetla na kolima ostanu upaljena, i da tako ostavite preko noći, ili čak i na duži period. Još ako je napolju minus , onda su velike šanse da vam akumulator ostane mrtav, da se ispraznio, ili mu treba više vremena da bi se zagrijao.

To su česte situacije, koje se najčešće rješavaju kablovima i pomoću drugih vozila. Međutim postoje i neki drugi načini za rješavanje ovakvih problema, a koje ćemo sa vama podijeliti u ovome tekstu

Ako nema nikoga oko vas ko bi vas mogao pogurati ili dodati kablove, pa da preko njegovih kola upalite svoja, mogu vam pomoći obični aspirini u takvim situacija. Dobro ste pročitali, aspirini.

Postupak je sljedeći:

Sve što trebate da uradite je da izlomite nekoliko tableta aspirina i da ih onda ubacite na otvore u akumulatoru. Aspirini će pomoći vašem akumulatoru da oživi. Kiselina koja se nalazi u aspirinu će stvoriti reakciju sa sumpornom kiselinom koja se nalazi u akumulatoru, i ta će reakcija vratiti vaš akumulator u život, tako da ćete kola odmah moći upaliti

Međutim, kada sve ovo obavite, najbolje bi bilo da kola odmah odvezete do svoga mehaničara da on do kraja provjeri i ispravnost vozila, ali i akumulatora, jer je ovo ipak samo privremeno rješenje i već sljedeće gašenje kola može dovesti do novih problema sa akumulatorom.

Stoga je savjet da u kutiji za prvu pomoć imate i tablu aspirina.

Više o ovome triku pogledajte na ovome videu:

 

Comments are closed.