I ovo postoji- Selo u kojem su svi stanovnici bogati, ali ne smiju izaći iz njega: Plivaju u novcu, ali kriju veliku tajnu (VIDEO)

Kada bacite pogled na ovu fotografiju rekli bi ste na prvu da je riječ o nekoj igrici ili da su sve ove kućice napravljene od lego kockica, ali istina je malo drugačija i ovakvo jedno selo, ili naselje zaista postoji.

Ako malo pažljivije pogledate ove fotografije primjetit ćete da su kuće u ovome selu poredane na način koji baš i nije uobičajen. Sve izgledaju sasvim indetično i poredane su na razdaljini koja je tačna u milimetar, što baš i nije lako za napraviti, zar ne ?

Svako ko prvi puta vidi ovu fotografiju pomisli da ovakvo nešto nije realno i da sve izgleda da je napravljeno kompjuterski, barem bi većina rekla tako nešto, a i pomislila. Međutim, ono što je sasvim sigurno je da je neko uložio zaista puno truda u planiranje, na nacrte i na samu izgradnju ovoga sela ili naselja.

Ovo selo se nalazi u Kini i zove se Huaxi. A ono što je posebno interesantno u vezi ovoga sela je da je to najbogatije selo u cijeloj Kini, a to svakako nije mala stvar. Stanovnici ovoga sela, svaki ponaosob imaju velike količine novca, ali zato i prilično mnogo i rade. Svaki od njih radi svih sedam dana u sedmici, a postoje još neke obaveze i pravila koja su vezana isključivo za ovo selo.

Naime, stanovnicima ovoga sela nije dozvoljeno da napuštaju selo, pa i na kraće vrijeme. Ako to urade, gube novac i pravo da se ponovo vrate. U selu nema ni kafića ni klubova, alkohol, droga i kocka su strogo zabranjeni.

Pored toga, ovo selo ima jedan park u kojem se nalaze replike historijskih građevina. Pogledajte video reportažu o ovom neobičnom selu da bi saznali i nešto više:

Comments are closed.