Hašim Tači zadao još jedan nokaut svim Srbima i političarima Srbije: Boja njegove nove kuće je uvreda za sve Srbe (FOTO)

0

Već dugo remena su poznati problemi koji postoje između Srbije i Kosova i svakog novoga dana se na političkom planu stvaraju neki novi problemi, podižu neke nove tenzije, prijeti se sukobima, ratovima i sankcijama, i zaista malo ko vidi bilo kakvo rješenje ovoga problema, barem ne u dogledno vrijeme

Najgore u svem ovome prolaze oni nevini, djeca, žene i starci, posebno na sjeveru Kosova, koji pod pratnjom, običnom ili oružanom moraju da idu u škole, obdaništa, fakultete, obične kupovine, jer nikada nije sigurno kada može da dođe do nekoga konflikta, pa čak i fizičkog i oružanog sukoba.

Oglasi - Advertisement

A ovih je dana i najpoznatiji kosovski političar Hašim Tači podigao tenzije još malo preselivši se u svoju novu kuću u mjestu Čaglavici koje se nalazi nedaleko od Prištine, a mediji su odmah objavili i neke fotografije ovoga zdanja u kojem će Tači živjeti sa svojom porodicom.

Kuća je kako je vidljivo, građena u pomalo američkom stilu. Kuća je žute boje i ima dva sprata.

Prema pisanju medija, u okviru kuće i okućnice ima i jedan veliki bazenom, dok je unutrašnjost opremljena najsuvremenijim uređajima uz veliki broj soba, tri toaleta, te jednu teretanu i još jedan manji bazen unutar kuće. U kući se nalazi i jedna manja kino dvorana za projekcije filmova, a cijeli sprat je uređen kao jedna velika kancelarija i sala za sastanke koju će očito koristiti samo Tači.

Već je prije useljenja Tači napravo i jednu veliku zabavu na kojoj su bili, kako su mediji uočili i Edi Rama, Bedžet Pacoli, Kadri Veselji, Fatmir Ljimaj i Ramuš Haradinaj, koji su se svi veoma rado odazvali njegovom pozivu i došli na naselje.

Međutim, ono što posebno upada u oči kod ljudi u Srbiji i kod kosovskih Srba je boja kuće Hašima Tačija, koja je žuta, i koja na neki način aludira na zloglasnu kuću u kojoj su pripadnici OVK, navodno činili velike zločine nad kosovskim Srbima.

Svi smatraju da je boja kuće veliki nokaut za sve Srbe i veliki udarac na politiku Srbije prema Kosovu.

 

Leave A Reply