Harmonikaš sa svojom verzijom jedne popularne pjesme koju svi znamo na najbolji način opisao sve narode na Balkanu: Video je postao pravi hit u regiji (VIDEO)

0

Svako ko živi na ovim našim balkanskim prostorima je itekako jasno u kojem okruženju živi i kako je ovo područje uvije područje nekih svađa, razmirica, netrpeljivosti, nerazumijevanja i da se ovdje na svaki način podižu tenzije i stvara nemir i nepovjerenje među građanstvom

Postoji u zadnjih dvadeset i kusur godina na milione primjera u kojima se ukazuje prstom na onoga drugoga i drugačijeg kao osnovni problem ovoga prvog, bez da se pokaže imalo volje da se sjedne i popriča, stave karte na stol i nađe nekakav način da se stvori klima u kojoj bi svi bili koliko-toliko zadovoljni

Oglasi - Advertisement

Naravno da najveću ulogu za veoma lošu situaciju u regiji imaju političari, koji svojim nacionalističkim demagogijama još više raspiruju vatru netrpeljivost i tako drže sebe na vlasti, dok narod, još uvijek zaokupljen i preplašen ratovima koji su se desili devedesetih većinom im slijepo vjeruje.

Ipak, postoji i ona druga strana priče i ljudi koji žele da žive zajedno, jedni pored drugih, jedni uz druge u dobro komšijskim i prijateljskim odnosima i svake godine je sve više tih razumnih, i to je dobro.

Ovih dana se na internetu u cijelom regionu dijeli video na kojem jedan momak, koji dolazi iz Hrvatske , na harmonici svira poznatu pjesmu ”Zvončići”, a li u balkanskoj verziji.

Zanimljivi video možete pogledati OVDJE

O čemu se radi? Momak imenom Samir Nurkić na svojoj harmonici svira balkansku verziju ove veoma popularne pjesme, a pri tome na veoma slikoviti način opisuje i svaku državu ili zemlju u regionu.

Svaka država je na svoj način simpatična, ali je nekako najviše simpatija pobrala BiH verzija i ona je među ljudima i nepopularnija.

Inače  Samira je jedan dio publike mogao i da upozna u takmičenju ”Supertalent”, a njegov tadašnji nastup je pregledalo više od 3 miliona ljudi.

 

 

 

 

Leave A Reply